Választás 2014 - Szili Katalin: szívvel (is) gondolkodva

Monor, 2014. március 19., szerda (MTI) - A legnagyobb problémák ma a vidék Magyarországán vannak, ezért a Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppárt (KTI) össze kívánja kötni a gazdasági, a társadalmi-szociális és az ökológiai kérdéseket, és rendszerszerű válaszokat kíván adni rájuk - jelentette ki Szili Katalin, a párt elnöke országjáró körútjának monori állomásán szerdán.

Hozzátette: ezekben a kérdésekben egyszer kell olyan stratégiát építeni, amelyben társadalmi közmegegyezés van, mert „nem lehet, hogy a politika négy-nyolcévenként a feje tetejére állítsa az országot”.

A KTI elnöke pártja programjának két fontos pilléreként a közjogi berendezkedést finomító civil demokrácia megteremtését, illetve a méltó emberi életet nevezte meg.

Az elsőhöz tartozik a második parlamenti kamara létrehozása, a képviselői visszahívhatóság, a privatizációs szerződések betartásának felülvizsgálata, egy újfajta pártfinanszírozás, valamint a kötelező képviselői vagyonvizsgálatra vonatkozó javaslatuk.

Programjuk méltó emberi életet érintő része olyan kérdéseket tárgyal, mint a fiatalok gyakornoki programja, a garantált alapnyugdíj bevezetése, az adórendszer átalakítása háromkulcsossá, vagy a KTI - a parlamentnek három éve javasolt - devizahitelesekkel kapcsolatos csomagja - ismertette Szili Katalin.

Kifejtette, hogy az egészségügy, az oktatás vagy a nyugdíj ügyében társadalmi közmegegyezésre van szükség. A KTI figyelme kiemelten irányul azokra, aki ma közmunkások vagy olyanok, akik kényszervállalkozói mivoltukból fakadóan minimális nyugdíjra számíthatnak - mondta a pártelnök, kijelentve: „garantált alapnyugdíj kellene mindenkinek”.

Szikora Zoltán Ferencnéről, Pest megye 10-es számú választókerületének KTI-s jelöltjéről szólva Szili Katalin beszélt arról is, hogy a párt jelöltjei között több mint 30 százalék a nők aránya, mert fontos számukra, hogy „a 21. században egy kicsit a szívünkkel gondoljunk, és a nők erre képesek”.

Nem a pártot kell képviselni helyben, hanem az itt élőket a parlamentben, a nagyobb közösségekben - jelentette ki az egykori házelnök.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.