Választás 2014 – Schiffer: ha van erős LMP, akkor nem lesz kétharmad az Országgyűlésben

Budapest, 2014. április 6., vasárnap (MTI) – Ha van erős LMP, akkor nem lesz kétharmad az Országgyűlésben, akkor "meg lehet állítani Orbán Viktor önkényuralmi törekvéseit" – mondta vasárnap újságíróknak a párt társelnöke, miután Budapesten leadta szavazatát.

 

    Schiffer András, aki két unokaöccsével érkezett voksolni, a Fővám térnél szavazott, majd a tér túlsó oldalán, a Corvinus Egyetem előtt nyilatkozott.   A politikus úgy fogalmazott: ha van egy erős LMP, akkor nem lesz kétharmados többség a parlamentben. Ezt folytatva közölte, hogy csak egy erős LMP lehet olyan hiteles és megbízható ellenzéke a következő kormánynak, amely "rá tud tapintani a törvénytelenségekre(…), a visszaélésekre". Szavai szerint senki nem gondolhatja hiteles ellenzéknek azt, amelynek tagjairól "bármikor bankszámlakivonatokat és külföldi útleveleket elő lehet rántani".

    Beigazolódni látszik, hogy nem lesz kormányváltás - folytatta -, és a "Gyurcsány-Bajnai-Fodor-Kuncze vezette társaság" sem most, sem 2018-ban nem lesz kihívója Orbán Viktornak. Hozzátette, hogy a magyar társadalomban viszont rendkívüli a düh és az elkeseredettség, ezért "benne van a levegőben", hogy a mostani választások kimenetelétől függetlenül "Orbán Viktort előbb-utóbb el fogják zavarni az emberek".   Ezek után az lesz a tét, hogy 2018-ban vagy akár még előbb a választók a Jobbik felé fordulnak vagy lesz egy erőszakmentes, demokratikus alternatíva, ami az LMP – jelentette ki.

    Kérdésre válaszolva Schiffer András azt mondta, az elmúlt években megtanulták, hogy minden képviselői hely számít, és minél többen jutnak be a parlamentbe, annál keményebb ellenzék lesznek. A realitások azt mutatják, hogy az LMP-nek nincs esélye az egyéni választókerületekben, de az egyfordulós rendszerben benne rejlik egy bombameglepetés is, ezért azok a jelöltjeik, akik egyébként is erősek a választókerületeikben, képesek lehetnek meglepetést okozni – felelte egy másik kérdésre.

    Szél Bernadett, a párt másik társelnöke békés szavazást kívánt mindenkinek, miközben arra kért minden pártot, hogy tanúsítson önmérsékletet, még akkor is, ha vasárnap sincsen kampánycsend. Elmondta, számítanak a szavazóikra, cserébe ők is számíthatnak rájuk a következő négy évben.

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.