Választás 2014 - Liberálisok: az ellenzéki összefogás a lehető legkorábban leválthatja a kormányt

Budapest, 2014. január 18., szombat (MTI) - A Magyar Liberális Párt szerint azzal, hogy Áder János köztársasági elnök április 6-ára tűzte ki az országgyűlési választást, lehetőséget adott az ellenzéki összefogásnak a jelenlegi kormány lehető legkorábbi leváltására - közölte a szervezet szombaton az MTI-vel.

 

    Úgy fogalmaztak: április 6-án szükség van mindazok voksára, akik elkötelezettek a demokrácia, a szabadság, az európai értékrend megőrzése, "és az ezekkel ellentétes elveket valló Orbán-kormány leváltása mellett". Hangsúlyozták, hogy a rendkívül rövid kampányidőszak és az új választási törvény a korábbinál is nagyobb felelősséget ró a választópolgárokra.

    A Liberálisok az ellenzéki összefogás tagjaként készek kivezetni Magyarországot a gazdaságban és a társadalomban egyaránt tapasztalható válságból - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben. Hozzátették, hogy az elkövetkező 79 nap rövid, de elegendő lesz arra, hogy meggyőzzék a választókat programjuk hitelességéről, az összefogásban rejlő erőről, és arról, van alternatíva a jelenlegi hatalommal szemben.

    Áder János köztársasági elnök április 6-ra írta ki az országgyűlési képviselők választását, amelynek kitűzésével azonban hivatalosan még nem kezdődött meg a kampány, mert az a választást megelőző 50. napon, azaz február 15-én indul.MTI 2014. január 18., szombat 20:11
 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.