Választás 2014 - A Jobbik a munkahelyteremtés mellett

Balmazújváros, 2014. március 21., péntek (MTI) - Vona Gábor szavai szerint a Jobbik-kormány üléstermében egyetlen felirat lesz a falon: „munkahely, munkahely, munkahely”, hogy a kormánytagok mindig szembesüljenek a legfontosabb feladatukkal.

A Jobbik elnöke pénteken a hajdú-bihari Balmazújvároson tartott „kitelepülésen” mintegy 250 hallgatója előtt a munkahelyteremtést nevezte a következő kormány legfontosabb feladatának. „Ha van munka, minden van, ha nincs munka, semmi nincs” - jelentette ki.

Bár a Fidesznek lejt a pálya, ha mindenki elvisz magával öt embert, „győzni fogunk, s szeretném látni, ahogy április 6-án ráfagy a mosoly a Fidesz arcára” - hangoztatta Vona Gábor, hallgatósága tapsától kísérve. A Jobbiknak ugyanis nem elég a második vagy a harmadik hely, „az a politikában nem ér semmit, mi választást akarunk nyerni”. „A végén van a csattanó” - jegyezte meg Vona Gábor annak kapcsán, hogy 18 pártból a Jobbik a 18. helyen szerepel a szavazólapon.

A Jobbik elnöke szerint azzal, hogy a Fidesznek és az MSZP-nek a választások előtt két héttel még nincs programja, lenézik a választókat. „Akinek nincs programja, csak mocskolódni tud” - utalt a kampányra, s megismételte: április 4-ére miniszterelnök-jelölti vitára hívta ki Orbán Viktort, s csak két feltételt szabott: tv-vita legyen, élőben. Vona Gábor várja Orbán Viktor válaszát, de „eddig még nem csörgött a mobilja”.

A Jobbik elnöke pártja három pillérre - megélhetés, rend és elszámoltatás - épülő programját ajánlotta a választók figyelmébe.

A megélhetés tisztességes béreket és nyugdíjakat, új munkahelyeket, a rend tényleges közbiztonságot, a bűnözők életének megkeserítését, az elszámoltatás - és ezzel fogják kezdeni - a mentelmi jog eltörlését, a törvénysértő törvényhozók dupla büntetését, az ügynöklisták nyilvánosságra hozását, a képviselők és családtagjaik vagyonvizsgálatát jelenti. Utóbbiak vízágyúval fognak felérni - ecsetelte tervezett intézkedéseik várható hatását Vona Gábor.

A Jobbik elnöke végezetül arról beszélt: „Magyarországot az elmúlt 24 év politikai pártjai étették tönkre: győzelmük esetére Vona Gábor tisztességes és becsületes politikát ígért, s programjukkal - mint fogalmazott - Magyarországot lépésről lépésre fogják talpra állítani”.

Ehhez kérte a választók támogatását, s Kulcsár Gergelyt, a Jobbik helyi jelöltjét ajánlotta hallgatósága figyelmébe.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.