Választás 2014 - A JESZ szeretetkampánya

Budapest, 2014. április 5., szombat (MTI) - A Jólét és Szabadság Demokrata Közösség (JESZ) fellebbez a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) döntése ellen, amellyel az másfél millió forintos bírságot szabott ki a szervezetre, mert más jelölő szervezetek jelöltjeit jelenítette meg plakátjain - közölte a JESZ szombaton az MTI-vel.

A JESZ közleménye szerint az NVB pártok által delegált tagjai „szégyenteljes pártpolitikai döntést hoztak, amikor félremagyarázva a plakát üzenetét, elítélték a JESZ pozitív kampányát.” A szervezet szerint a döntéssel „betiltották a szeretetet és engedélyezték a gyűlöletet”.

A JESZ magyarázata szerint a szervezet olyan óriásplakátokat állított fel, amelyen rivális politikusok szerepelnek, de nem negatív színben feltüntetve.

„Olyan politikusok, akiknek munkája tiszteletet érdemel, személyük pedig szeretetre méltó, párthovatartozástól függetlenül” - írták.

Közleményük szerint „az idei kampány azzal indult, hogy a pártok, vagy támogató szervezeteik olyan óriásplakátokat helyeztek el országszerte, amelyek börtöntölteléknek, bohócnak, vagy tolvajnak tüntették fel riválisaik prominenseit.” A JESZ ezzel a „gyűlöletkampánnyal” szemben állította fel saját óriásplakátjait.

A JESZ az NVB döntéséből „okulva elindítja Magyarországon a szeretet mozgalmát, ami szembeszáll az országban uralkodó gyűlölködéssel és depresszióval” - olvasható a közleményben.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.