Új állatot a lakásba!

Hobbi a szobai állattartás. Most néhány ritka fajra hívnám fel a figyelmüket. Darwin valószínűleg nem értene egyet állattani felosztásommal, de legyen mentség számomra, hogy agyam találmányai állatok szerepelnek listámon.

A „tutyimutyi” nem eszeveszett rohangálásáról ismerszik. A lajhár hozzá képes Sebastien Vettel. Előnye, ha sarokba támasztják, másnap is ott találjuk. Mindenevő, a másnapi mákos laskától a Jókai összességig mindent felfal.

A „gagyika” pompás tollazata senkit ne tévesszen meg, ugyanis „nem mind arany, ami fénylik”. Salétromos, nedves szobákban ne tartsuk, mert kizöldülnek. A fiatalabb egyedeket gyakran összetévesztik az aranymálinkóval.

A „gügyümügyü” ritka ormányos állat.  Mint neve is elárulja, török eredetű, Ürküküplü és Büjükdereje környékéről származik.

A „kamaty” pompás kiállású négylábú. Nevével ellentétben, nyugodt, kiegyensúlyozott. Mindössze egy gyengéje van: a pornócsatornák. Javasoljuk, éjszakára zárják el a „kanálisokat”, mert különben a „kamaty” végigvideózza az éjszakát, amit normális emberek alvásra használnak.

A „batybala” színtelen, szagtalan, párosujjú pszichopatás. A skizofrén tehén szelídített változata. Főleg diliház kedvenc háziállata.

Az „elektromos piranha” hasznos hala a lakásnak.  Riasztó külseje ellenére komoly szolgálatot tesz gazdáinak. Hangos „tolvaj”, tolvaj!” tátogással jelzik az idegenek behatolását. Kerülendők a családi villongások, feszültségek, mert könnyen zárlatossá válhatnak.

A „gajdoló borovicska”” szlovák énekes madár. Strba Lanovka Elektricsku pedmecku örökzöldjét és Poszpisil nemzeti operáját, a Jedna Zmirzlinát egyaránt elkornyikálja.  A szlovák-magyar szerződés aláírása óta korlátlan mennyiségben importáljuk.

Somogyi Ferenc

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.