Továbbjutás Egerben

Taktikai megbeszélés a debrecenieknél

A Magyar Kupa IV. fordulójában lépett pályára Egerben, péntek délután a DVSC Schaeffler. A debreceni lányok nem hagytak kérdést, és magabiztos tizenhárom gólos győzelemmel harcolták ki helyüket a negyeddöntőben.

A találkozót Egerben, az Eszterházy Károly Egyetemi Sportcsarnokban rendezték. A DVSC Schaeffler alakulatában első tétmérkőzésén is pályára lépett a szezon végéig aláírt brazil világbajnok jobbátlövő, Deonise Fachinello is.

A gólok sorát csaknem fél perc után Planéta Szimonetta nyitotta, ám a Lokinak nem nyílt lehetősége nagyobb különbség kialakítására. A város nevéhez méltóképpen hősiesen védekező egriek tartották a lépést a Vasutassal, Nagy Éva a háló felé tartó labdák útját bravúrosan állta, egy gólnál nagyobb vezetést nem tudott kialakítani a vendég gárda. Sőt, alig 11 játékperc elteltével még az előnyt is megragadta az Eszterházy, Bernát Dorina révén. Az első felvonás felétől kezdve azonban jóval szervezettebbé vált a Debrecen, a védekezésbeli hibákat sikerült orvosolni, a túloldalon pedig áttörni a szorosan felálló egri falat. A jobbszélső Arany Rebeka találatával már hárommal vezetett a Loki. A hajrához érkezve állandósult a 3-4 gólos különbség, 3 perccel a vége előtt azonban kellemetlen, nyílt védekezésre váltottak a hazaiak, így némileg feladták a leckét Bordás Rékáéknak. A szünetben ennek ellenére is magabiztos előnnyel vonulhattak a piros-fehérek, a félidei eredmény 13-18 volt, amelyet Karina Jezsikava hétméteressel állított be.

A második menet ugyancsak Planéta-góllal kezdődött. A különbség pedig tovább nőtt. Az egriek mindent megtettek a zárkózásért. Lengyel Eszter látványos ejtését követően Györfi Dóra hatra csökkentette a hátrányt, Arany Rebeka azonban, mintegy válaszul Lengyel góljára, hasonló mozdulattal ejtette át a hazai kapus fölött a labdát. Anca Giegerich újabb hétméteres-védéssel jelentkezett, Jezsikava révén pedig immár egy gól híján kétszámjegyű volt a különbség. A mérkőzés utolsó perceihez közeledve pedig kijelenthető volt, hogy a DVSC Schaeffler továbbjutása már egyáltalán nem forog veszélyben. Ez ráadásul meg is pecsételődött hat és fél perccel a vége előtt, amikor kettős emberhátrányba kerültek az egriek, Hornyák Dóra egy félpályás lövéssel vette be az üres hazai kaput, így tízre növelve csapata előnyét. Az utolsó mozzanatok sokkal inkább szóltak mindkét oldalon a kapkodásból származó hibákról, mintsem az eredményesen kivitelezett megoldásokról, ez azonban semmit sem befolyásolt. Az összecsapás utolsó másodpercében Tóth Abigél még elengedett egy kiváló átlövést, ezzel beállítva a végeredményt: 23-36.

Győzelmével tehát a Magyar Kupa legjobb nyolc csapata közé jutottak Szilágyi Zoltán tanítványai, akik az ellen az egri csapat ellen diadalmaskodtak, amelyet minden dicséret megillet agilis játékáért és tisztes helytállásáért.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.