A történelem vége (Átvett cikk a hvg.hu-tól)

Tisztelt hülyéim! Illiberális államot építünk, mert a liberálisban nem lophatok el mindent.

 

 

Tisztelt hülyéim és uraim, kedves barátaim! A legfontosabb versenyfutás ma az, hogyan lehet egy olyan államot kitalálni, amelyben mindent, egészen a ti gyerekeitek malacperselyéig zsebre rakhatok, valamint a csontjaitokból autópályát építtethetek a lányomnak az alabástrom budijáig. Mégpedig anélkül, hogy ezért bárki bármikor felelősségre vonhasson.

Ez a cél, nem a nemzet sikere. Ha az utóbbi egy kicsit is érdekelne, akkor nem Oroszországról mintáznám a modellt. Engem nem a nemzet érdekel, hanem a saját túlélésem. És olyan messzire toltam a biciklit, hogy már nem mondhatok le a hatalomról. Köszönöm nektek, tisztelt hülyéim, hogy odáig aljasodtatok, hogy ehhez is tapsoltok. (Felcsattanó, lelkes tapsorkán.)

Elég hamar rájöttem, hogy a liberális demokráciában nem lehet enyém az első éjszaka joga. Kiszagolják, botrányt csinálnak belőle, aztán a végén leváltanak, és ha mondjuk én most megbuknék valahogy Polt Péterrel együtt, akkor alighanem a gyerekeim malacperselye is veszélybe kerülne. A liberalizmus az a pokol, amikor nem tehetek meg bármit.

Ebben az értelemben tehát illiberális államot építünk.

Olyat, amiben nem bukhatunk se le, se meg. Nézzünk csak körül a világban! Vlagyimir Putyin vagyonát hetvenmilliárd dollárra becsülik, és azt bizony nem az elnöki fizetésből tette félre. Erdogan török elnökről konkrét hangfelvétel van, amint a lopott vagyonáról intézkedik a fiával. De ott állnak mellette milliók, akik elhiszik neki, hogy a felvétel hamisítvány, és igazából nem lop. Meg másik milliók, akik buzgón cöfögve bólogatnak, hogy lopjon csak, megérdemli.

Eddig megvolnánk itthon is. Megnyugtat, ahogy végignézek az önök ostoba arcán, kedves barátaim. Ugye ti sem bánjátok, ha lopok? (Hosszan tartó éljenzés.)

Már csak az úgynevezett civilek próbálnak még beleköpni a levesembe, ami nem krumpli, hanem cápauszony szarvasgombával és kaviárral, hiszen ízlésem nincs ugyan, viszont semmi se drága. Mert lássuk csak, mit csinálnak ezek a „civilek”? Közbeszerzések körül szaglásznak, miniszterek szállodaszámláit firtatják, jogászkodnak mindenféle ellenzéki alakoknak, de még az én privát kis stadionomon is köszörülik a nyelvüket.

Átlátszó, mi? Még csak az kéne nekünk. Az egész mozgalmunk a homályra épül, a tömör sötétségre. Ugye, kedves barátaim?

Szerencsére ezekkel szemben nekünk nem kell kitalálnunk semmit. A világ legsikeresebb és legboldogabb országaiban az ilyen mitugrász kis köcsögök automatikusan ügynöknek minősülnek. Amiből nem következik természetesen, hogy államtitkárrá nevezzük ki őket! (Udvarias kacagás.)

Sok minden megtörténhet a világban. Még az is, hogy az amerikai elnököt beperlik a hatásköre túllépéséért. Na ilyen itt nem lesz.

És nemcsak azért, mert mostantól ütünk.

Hanem azért, amiért a világegyetemben sincs kitéve sehol a tábla, hogy itt a vége. A végtelent nem lehet túllépni

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.