Színházi siker

Jelenet a Macskajátékból  Fotó: Máthé András

Szabó K. István kapta a legjobb rendezés díját a brassói 29. Nemzetközi Kortárs Drámafesztiválon Örkény klasszikusa, a Macskajáték debreceni színreviteléért. 

A térség egyik legrangosabb színházi eseményének versenyprogramjában második éve jelen van a Csokonai Színház, idén olyan színházak társaságában, mint az athéni Nemzeti Színház, a grúz Dráma Színház, a Kisinyovi Nemzeti Színház vagy a neves Bukaresti Odeon vagy Comédia.

Szabó K. István tizenöt éve a brăilai De Sade Márkiné című előadásával vett részt a fesztiválon, most a debreceni társulattal a Macskajáték című produkciót kísérhette el a román városba. 

„Ez egy olyan előadás, amely az öröm jegyében született, s nem csak Örkény csodálatos kisregénye életigenlésének köszönhetően, de annak a társulatnak is, mely egy újjáépülési folyamat közepette komoly elhivatottsággal vall az értékteremtésről.

Egy díj még nem igazol semmit, de megerősít abban, hogy mások is látják a szándékot, azt a sajátos árnyalatot, hogy a fojtogató érzés ellenére – amint azt az előadás egy lelkes nézője frappánsan megfogalmazta – van benne levegő” - nyilatkozta a rendező.

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.