Szezonzáró: együtt a DEAC-család

Bács Zoltán prezentációja  Fotók: Derencsényi István (DEAC)

A Debreceni Egyetem fekete-fehér klubcsaládja szerdán este tartotta évzáró rendezvényét a Nagyerdei Stadionban található HALL-ban. A számos szempontból történelmi idény megannyi emlékét felelevenítették és a sikereket együtt ünnepelték klubvezetők, sportolók és munkatársak.

Az esemény, bár némi időbeli csúszással kezdődött, egy cseppet sem jelentett problémát a jelenlévők számára, hiszen kiváló, igazán ünnepélyes volt a hangulat. Aztán felcsendült a DEAC-induló. Elsőként Jávor András elnök köszöntötte a fekete-fehér családot. Beszédében a város, a debreceni sportegyesületek és az egyetem együttműködését és a közös, sikerekbe fektetett munka fontosságát hangsúlyozta.

Polgármesteri köszöntőjében aztán Papp László beszélt a DEAC és a Debreceni Egyetem nagyságáról. Kiemelte, hogy a világ egyik olyan nagy egyeteme a cívisvárosi, amely hazai és nemzetközi viszonylatban is méltóképp képviseli városa nevét. Ezt követően Kósa Lajos országgyűlési képviselő és Sáfár Sándor sportakadémiákért felelős miniszteri biztos mondta el rövid köszöntőjét.

Az este első nagy meglepetését Bács Zoltán kancellár hozta el a vendégeknek. Miután büszkeségét és a kiváló eredmények iránti örömét kifejezte, prezentációt mutatott be, ám rendhagyó módon. Az ország őrvárosa, Debrecen sportéletről készült összeállításhoz zene is tartozott, Bács Zoltán pedig megható és ünnepélyes dallal állt a DEAC-család elé, a kancellár énektudását is megmutatta. A kancellári köszöntő és előadás után pedig a fekete-fehér klub ügyvezetője, Lóczi Lászlóné Kovács Marianna foglalta össze az elmúlt szezon sikereit, eredményeit.

Az este további részének alaphangulatát végül az országosan is kiemelkedő diadalokat arató DEAC Cheerleaders bemutatója adta meg. A vezetés azonban természetesen a szakosztályok legjobbjairól sem feledkezett meg, a vacsorát díjátadó előzte meg. Az év edzője elismerést Üveges Katalin, a női futsalcsapat mestere kapta. Az év játékosa Pethő Ákos kézilabdázó lett. Az év fiatal tehetségének a röplabdázó Kiss Imrét választották. Az év szakosztálya-díj a kupagyőztes jégkorongozókhoz, az év meglepetéscsapata kitüntetés pedig a férfi élvonalbeli kosarasokhoz került, míg a legnépszerűbb szakosztályként a labdarúgást emelték ki. Az év csapata a női futsal-alakulat lett. Végül kiemelték az év feltörekvő sportágát is, amelynek a női tenisz szakág bizonyult. Ám nem csupán az eddig ismert szakosztályok sportolói a DEAC tagjai. A színpadra szaladt ugyanis egy új szereplő, aki a jövőben alighanem az egyik legtöbbet látott főszereplő lesz az egyetemi sporteseményeken. Ő a fehér mókus, a Debreceni Egyetem Atlétikai Club első kabalája, aki aztán csatlakozott is a vacsoraesthez. Hozzá pedig majd a későbbiekben társak is érkeznek majd, akiket majd a D-E-A-C betűk szerint keresztelnek el.

A Debreceni Egyetem sportcsapatainak huszonhat szakosztálya és többezer igazolt sportolója – közülük számos játékos az egyetem hallgatójaként – sikeres idényt, történelmi szezont zárt. Az évszázados múltra visszatekintő, debreceni fekete-fehér klub megannyi arany-, ezüst- és bronzérmet, kupatrófeát, illetve kimagasló helyezést ért el a 2020-21-es, helyenként kaotikusra, ám minden tekintetben egyedülállóra sikerült sportesztendőben. A város, a klub és az egyetem pedig együtt dolgozik tovább azért, hogy a töretlen fejlődés ne lassuljon és a következő években még több diadallal és történelmi pillanattal gazdagodjon a DEAC és Debrecen.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.