A szaki és a nyílászárók

Jól sikerült a munka

Kies hazánkban egyre kevesebb a szolgáltató szakember (kőműves, ács, bádogos, villanyszerelő, stb.). Nem népszerű a kétkezi munka.

Hiába az államvezetés szakoktatást segítő intézkedései, a szakiskolák konganak az ürességtől. A meglévő szakik megszakadnak a munkában, annyi a megrendelésük. Többségük nem is keres rosszul, de senki ne irigyelje tőlük azt a pénzt, amit verejtékes munkával megkeresnek.

Sok-sok munkájuk közepette számtalan, nem várt esemény részesei. Rengeteg történettel tudják szórakoztatni egymást, vagy hallgatóságukat.

Egy ablakossal egészen különleges eset történt meg. A Fényesudvar egyik lakásába nyílászáró cserét kértek. Az ablakok rendre-módra elkészültek. A munka elvégzésére a főnöke egy harmincas éveinek elején járó szakit jelölt ki. A férfi kiszállt a helyszínre, becsöngetett a lakásba. Nem kis meglepetésére dekoratív ifjú nő nyitott ajtót. Szerelőnk nyelt egy nagyot, gyorsan elhessegetve pajzán gondolatait, illedelmesen köszönt.

Munkához látott. Az ablakokkal egyedül birkózott. Figyelmét teljesen lekötötte. Jó kétórai izzadás után a hölgy sörrel kínálta. Jól esett a figyelmesség és a hideg komlólé. A házigazdára legközelebb akkor figyelt újra fel, amikor mindössze fehérneműben támasztotta az ajtófélfát. Kint tombolt a nyári hőség, a tökéletes testű nő látványa plusz rátett izzadására. A hölgy megkérdezte: kér-e kávét? A melegtől és a látványtól kiszáradó torokkal csak bólintani tudott. Tíz perc múlva a gőzölgő kávét felöltözöttebben szolgálta fel.

A négy ablak cseréje egész napos munkának bizonyult. A hölgy számtalan módon hívta fel magára a figyelmet. A szakinak nem volt ellenére, hiszen független lévén, lelkiismeret-furdalás nélkül ágyba is vihette volna. Álmában sem gondolta, hogy délután négy óra felé így lesz.

Belefáradva a nyílászárócserébe, a munka szemetét úgy, ahogy összetakarította, összepakolta szerszámait, majd a hölgyhöz fordulva kérte munkája ellenértékét, kétszáznegyvenezer forintot. A nő mosolyogva kétszázezret adott, aztán széttárta kezét, jelezve: nincs több.

- Most akkor mi legyen? – bosszankodott a szakember.

A nő nem szólt semmit, csak intett. Átvonultak a másik szobába, ahol a csinibaba gyorsan megszabadult ruháitól. A férfi először megrökönyödött, ám a vágy hamar hatalmába kerítette.

A történet poénja azonban nem az ágyba bújás. Az első együttlétet továbbiak követték, majd összeházasodtak. Ásó, kapa és nagyharang sem tudja őket szétválasztani.

Somogyi Ferenc

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.