Stadionavató (debreceni szemmel)

A 20 órára tervezett kezdés helyett 20.10 körül megindult a stadion kivetítőjén egy 20 perces visszaszámlálás, ami 1.30-kor megállt. Ekkor elhangzott Dánielffy Zsolt köszöntője, majd a színpadra kérte a három vallás (görög katolikus, római katolikus és református) püspökeit, Kocsis Fülöpöt, Bosák Nándort és Bölcskei Gusztávot. A püspökök megáldották a stadiont. A visszaszámláló kivitelezés pillanatképeinek vetítésével újraindult.

Ezt követte Kósa Lajos köszöntője, aki megköszönte a kivitelezésben résztvevők munkáját,felsorolta azok nevét, akiknek munkája a művet létrehozta,  majd Orbán Viktor méltatta a kivitelezésben résztvevő magyar munkások teljesítményét és a teremtő gondolatot, majd nagy üdvrivalgás közben átadta a stadiont.

Ezután a játékteret füstköd terítette el és Tóth Vera énekével megkezdődött a nyitóünnepség koncertrésze.

Heincz Gábor a Somewhere Over The Rainbow-t énekelte saját gitárkísérettel, majd ezután Radics Gigi és a Valcer Táncstúdió, és Király Viktor táncosokkal következtek.

Miklósa Erika és Sasvári Sándor éneke alatt a VIP-szektor felett csinos légtornászok mutatták be tudásukat, majd Keresztes Ildikó következett.

Egy bőrdzsekis motoros csapat hozta be motoron a következő műsorszámhoz Tóth Gabit és a táncosokat, majd Radics Gigi, Tóth Vera és Tóth Gabi közös dallal lépett színpadra.

Ezt követte az est főattrakciója, Lou Bega, mint dzsigoló vérpezsdítő számokat adott elő nagy sikerrel.

Őt ismét Keresztes Ildikó követte, kíséretével énekelve átgyalogolva keresztben a stadionon. A műsort az énekesek We are the champions Queen-slágert  együtt énekelve fejezték be.

A műsor után kétszer 10 perces meccsen csapott össze jelenlegi keret játékosaiból álló piros és fehér mezes Loki, és a meccs 2:2-es félidő után 5:5-ös döntetlennel zárult. A játék a bemutatómeccek színvonalát tükrözte, a játékosak nagyon vigyáztak egymásra, az iram lagymatag volt.

Talán ennek köszönhető, hogy fokozatosan csökkent a nézőszám, de még mindig sokan maradtak kíváncsiak a Loki és a Magyar Válogatott öregfiúiból összeállított csapatai mérkőzésére. A magyar válogatottban szerepelt többek között Sallai Sándor, Pintér Attila, Vukovics László, Lipcsei Péter, Véber György, Kovács Zoltán, Kovács Kálmán, Garaba Imre, Pintér Attila, Urbán Flórián és Détári Lajos, a DVSC-öregfiúkban Kerekes Zsombor, Bogdanovics Igor, Kondás Elemér, Mező József, Horváth Béla, Téglási Gábor. A meccs annyira bulihangulatú volt, hogy még Pintér Attila kisfia is pályára lépet, sőt lesgyanús gólt is lőtt. A DVSC vezetett 3:0-ra, majd a magyar válogatott fordított 3:4-re és az utolsó pillanatban – némi bírói segédlettel egyenlített a DVSC, azaz a végeredmény 4:4 lett.

Sok sikert a Lokinak, a dánok ellen a magyar válogatottnak az új stadionban, nekünk debrecenieknek pedig sok jó rendezvényt – koncertekre is alkalmas az aréna - kívánunk az új létesítményben!

Dr. Dobrossy István

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.