Soros sorozás

Plakátháború

Mint egy bunyós, a kormány naponta Soros Györggyel sorozza népét. Sulykol. Agyat mos. Ellenségképet kreált. Hazánk lányait hónapok óta győzködi Soros György állítólagos országvesztő ármánykodásairól.

Elöljáróban szükséges leszögezni: minden ország maga dönthesse el, kiket kíván területére engedni. Ezzel (majdnem) mindenki egyet ért. A józan paraszti ész szintén ezt diktálja. Ezért bizonyult fölösleges pénzpocsékolásnak a migránsok betelepítésével kapcsolatos nemzeti konzultáció. A levelezgetés költségét költhették volna hasznosabb dolgokra.

Érthető, hogy a kormánynak szüksége van a Soros ellenesség igazolására, minél több, a betelepítést ellenző megnyilatkozásra, de ez – még egyszer érdemes hangsúlyozni – levelezgetések nélkül is egyértelmű: kies honunk állampolgárai nem akarnak nem kívánt idegeneket.

A hazai politikai vezetés újabban csak Soros György nyakába varrja a migránsok betelepítésének tervét. Lassan két éve a kormány minden tagja a Soros tervről szónokol. Egyáltalán létezik ez a terv? Látta, olvasta már valaki? Napvilágot látott már belőle legalább egy rövid bekezdés is? Olyan világot élünk, amikor semmi sem marad titokban. Egyrészt az érintetteket törvény kötelezi a köz tájékoztatására, másrészt mostanság semmi nem marad titokban, mindig akadnak, akik kiszivárogtatnak. A Soros tervet elítélő kormánynak érdeke lenne az állítólagos tervezet teljes szövegének napvilágra hozása. Egyértelmű bizonyítéka lenne Soros ellenességüknek. Azonban a kampány kezdete óta egyetlen sor sem olvasható. Titkosították? Nem illene az orbáni politizálás rendszerébe. Vagy nincs ilyen terv? A szó elszáll, az írás megmarad, tehát alig hihető, hogy a minden nap támadott magyar származású tőzsdeguru, ha komolyan gondolja az egészet, letelepítési elképzeléseit, ne vetette volna papírra. Műveltebb hazánkfiainak olyan érzései támadnak, mint Josef K-nak, Franz Kafka: A per c. regényében. Az írásmű egészéből sem derül ki, K-t mivel vádolják, miért kell bíróságra járnia. A Soros terv is ilyennek tűnik. Egy fantom. Naponta beszélnek róla, de emberfia még nem látta, olvasta.

Különben is, a Soros sorozás lassan bohózatba csap át. Nem lehet mosoly nélkül figyelni, az uralmon lévők naponta mit izzadnak össze, hogy moshassák választóik szürke állományát. Legutóbb a megyei jogú városok első emberei röffentek össze, hoztak Soros Györgyöt elítélő határozatot. Azért kesernyés ez a vigyorgás, mert az orbáni vezetés egyre több olyan intézkedést tesz, tervez, melyre a történelemben már akadt, nem egy példa. Nem beszélhetünk demokráciáról, ha valakiket véleményük miatt készülnek az országból kiutasítani. Súlyosan sérül a szabad véleménynyilvánításhoz való jog, ha egy adott kérdésben más nézeteket vallókat hazaárulóknak bélyegeznek meg, „jobb” esetben is retorziók szenvedőivé válnak. A hatalomra jutott Hitler első intézkedései között szerepelt a pártok és civil szervezetek betiltása. Itthon a civil szervezetek már célkeresztbe kerültek. Kies hazánkban bizonyítékok nélkül lehet vádolni, diszkriminálni. Az LM P-s Szél Bernadettet álokok miatt akarják kitiltani a nemzetbiztonsági bizottság üléséről. Ez már boszorkányüldözés. Az uralmon lévők lassan magukévá teszik a hitleri szemléletet: aki félrenéz, le kell lőni.

A kormány minden nap tesz egy lépést a totális diktatúra kiépítése érdekében. E szándékot sokan még mindig nem ismerik fel, nem veszik észre. Másoknak meg éppen így jó. A többségnek biztosan nem.

Somogyi Ferenc

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.