Sínen a Vasutas

Új színfoltja a városnak  Fotó: Derencsényi István

Aki gondolkozott már rajta, hogy a zártkapus meccsek korában, vagy akár a „szabad” időszakban együtt szeretne utazni kedvenc lokistáival, most elérkezett számára a lehetőség. A Vasutas-szerelvény ugyanis sínre állt.

A Loki és a DKV számos együttműködést folytat, ezek közül a szurkolók, illetve a lakosság számára a leggyakrabban használt lehetőség a meccsjeggyel biztosított ingyenes utazás. Ezúttal azonban nem mindennapi, sőt, kifejezetten szokatlan, ám annál látványosabb újítást kezdeményezett a DVSC Kézilabda Kft. és a DVSC Futball Zrt., a terveket hamar tettek is követték. A munka eredményeképpen pedig január 30-án, szombaton délután útjára is indult a Lokivillamos. A Debrecen utcáin dübörgő szerelvény oldalán, ablakain a Loki kézicsapatának és labdarúgó alakulatának címere látható. Játékosokkal is „találkozhatnak” az utazók, illetve a lelátói élet is megelevenedik a tömegközlekedési jármű képein. A villamoskocsit többek között Kósa Lajos, a DVSC Egyesület elnöke, országgyűlési képviselő Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere, Szabó Péter, a Schaeffler-FAG ügyvezetője, a DVSC Futball Zrt. igazgatótanácsának elnöke és Ábrók Zsolt, a DVSC Kézilabda Kft., ügyvezetője avatta. A jármű az összetartozást és a jelen helyzetben különösen is fontos összefogást is hirdeti, hiszen oldalán olvasható: „Együtt a győzelembe!”.

Aki tehát jól figyel a belvárosban, bármikor találkozhat a piros-fehér kézilabdázó hölgyekkel vagy a focista srácokkal. A DVSC Schaeffler egyébként az élmezőnyben menetel az elsőosztályú bajnokságban, a labdarúgók pedig éllovasok a másodosztályú kiírásban, és egyenes vágányon haladnak az élvonalba való visszajutás felé.

Barna Marci

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.