Sikerült! Elkészült a költségvetés nélküli film a rendszerváltásról

A forgatáson

Elkészült Varga József Sikerült!? című nagyjáték filmje, amely az elmúlt huszonnégy év viszontagságairól szól, egy kis ember szemszögéből nézve. Sikerült-e a rendszerváltás? Azt döntse el a kedves néző! A film bemutatója csütörtökön fél 6-tól lesz az újkerti Delta moziban.

- Hogyan készült a film, és mikor fejeződtek be az utómunkálatok? – kérdeztük Varga Józsefet.

- A film forgatása tavaly nyár közepén kezdődött és novemberben fejeződött be. Az utómunkálatok, így a film vágása, effektezése  az utószinkronok, narrátor alámondás, március elejére készült el. Ebbe beletartozott a film zenéjének komponálása is, amelyet Koroknai János barátommal közösen végeztünk. Az utómunkálatok során Kerékgyártó Kálmán, debreceni költő filmbeillő verseivel színesítettük az alkotást.

- Mikor lesz a film bemutatója?

- A bemutatót még a választást megelőző időre terveztük. Bár egyik párt mellett sem foglal állást a film, azonban a politikai témája miatt nem biztos, hogy szerencsés lett volna az időpont. Ezért a filmbemutatóra most, május 15-én, csütörtökön fél 6-kor kerül sor a debreceni Delta moziban (Újkerti Művelődési Központ). A bemutató ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várunk. A vetítést követően Dalnoky Ferenc újságíró vezetésével ankétra kerül sor, ahol bárki kérdezhet az alkotóktól. 

- Kik szponzorálták a filmet, illetve kik támogatták a bemutatását?

- Teljesen önerőből valósult meg, még a technikai hátteret is én biztosítottam. A szereplők valamennyien önzetlenül, minden anyagi ellenszolgáltatás nélkül, a szabadidejük feláldozásával vettek részt a munkában. Ezúton is szeretném megköszönni nekik és a forgatás szervezésében segítséget nyújtó ismerőseimnek a fáradozásaikat. Felkerestem Szilágyiné Szabó Katalint, az Újkerti Művelődési Központ igazgatónőjét, aki mindenféle technikai és személyi hátteret készségesen biztosít a film bemutatásához. Ezt ezúton is köszönöm.

- Mi lesz a film további sorsa?

- Tekintettel arra, hogy a mű a rendszerváltás óta eltelt idő eseményeit először jeleníti meg játékfilmes formában, reméljük, hogy komoly érdeklődésre számíthatunk. Ezért az interneten közzétesszük, de bízunk benne, hogy a média is érdeklődni fog a film iránt. A tárgyalásaink alapján úgy néz ki, hogy hamarosan látható a Díszpolgár magazin oldalán is.

dalnoky

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.