Siker a BL-ben: reméljük, elég lesz az előny

sidibe helyzete

Hétfőn este rendkívül magabiztosan, már-már öntelten adott interjút az újságíróknak a fehérorosz BATE Boriszov edzője, egy nappal a Loki elleni BL selejtező előtt. Visszafogott mosolyával tudatta a szerencsétlen firkászokkal, hogy a hazaiaknak szép a stadionjuk, de csak ennyi. Ők az esélyesek.

Tette mindezt két számmal nagyobb melegítőjében. Mellette ült a klub sajtófőnöke. Fekete öltönyben, fehér inget viselt hozzá, a nyakkendője az ötvenes évek Állami Áruházának visszamaradt darabja volt. Kézlegyintéssel intézett el bennünket, úgy tűnt, a Lukasenko birodalom a Nagyerdei Stadionba szabadította az utolsó, élő KGB tisztet, aki még látta Lenint.

Na, ez a mosoly és a kimért, dekadens Vörös Október ruhagyári elegancia kicsit visszafogottabb lett 24 órával később.

Közte ugyanis lejátszották a meccset. Az első negyvenöt perc után volt okuk optimizmusra a vendégeknek, kapusuk csak a félidő vége előtt egy perccel ért úgy a labdához, hogy azt a magyarok tették a kezébe.

Szünet után aztán taktikát és iramot váltottak Mészárosék. Ugrásszerűen feljavult Jovanovics, Seydivel gyorsabbak lettünk elől, a középpályát uralta Varga és Zsidai. Egy szöglet utáni kavarodást követően a belorusz kapus elhúzta Sidibe lábát. Lap nem járt érte, de a tizenegyest a sértett bevágta. Óriási hangorkánba kezdett a 14 ezer fős publikum, egyre szebb támadásokat vezettek Korhuték, de a 92. percben Bouadla és Seydi együttesen kihagyták a ziccert, így maradt az 1:0 a Loki javára.

Elég lesz-e, vagy sem egy hét múlva Boriszovban, még nem tudható, de ha a piros-fehérek nem ijednek meg, van keresnivalójuk a BATE ellen. És akkor már biztosan az Európa Liga főtáblájára ugorhatnak.

De ne lépjünk ilyen nagyot! Előbb pénteken megyünk az MTK-hoz. Kantáék az első fordulóban idegenben gurítottak négyet a Pécsnek, és jól emlékszünk, hogy áprilisban pedig nekünk ötöt a Hungária körúton. Ezt kellene feledtetni.

Nincs irigylésre méltó helyzetben Kondás Elemér. Mihelic megsérült a BL derbin, rá biztos kihagyás vár. Kulcsár sem bevethető még. Akik pályára lépnek majd két nap múlva, kötelesek bizonyítani, hogy tehetségesek, elszántak, akaratosak. Mert az MTK verhető, még a fővárosban is.

És ne feledjük: nem Kassai fújja majd a sípot!

W. Gy.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.