Remek védekezés, magabiztos győzelem

Összetartás  Fotó: dvsckezilabda.hu

A Győr elleni hazai derbi után Kisvárdára látogatott a Köstner Vilmos vezette DVSC-SCHAEFFLER. A kézis lányok ugyan alaposan belealudtak a kezdésbe, ám a folytatásban az újfent remek napot kifogó Triffa Ági, valamint a végig nagy kedvvel kézilabdázó Jeca Despotovic vezérletével, no meg a fantasztikus csapatvédekezésnek köszönhetően átvették az irányítást és magabiztosan nyerték meg az összecsapást.

A szabolcsi egylet a DVSC-hez hasonló ambíciókkal vágott neki a 2018/19-es idénynek, s éppúgy edzőváltáson esett át a közelmúltban. A mosonmagyaróvári vereség után Vlatko Donovic edzői székét az a Dévényi János foglalta el, aki korábban már irányította a kisvárdai alakulatot. A Fehérvár elleni döntetlen után Budaörsön már meg is szerezték a két pontot, így bizakodva várhatták a bajnoki folytatást.

A meccs első találatát ugyan Kovács Anna szerezte, ám ezt követően alaposan beindult a hazai gépezet, s állva is hagyta a Debrecent: Andrea Klikovac és Milanovic-Litre rendre eredményesen fejezték be csapatuk támadásait, a gólvonalon pedig régi kedves ismerősünk, Pásztor Bettina kapta el a fonalat. Bő hét perc elteltével már néggyel is vezettek a Dévényi-tanítványok (6-2), Köstner Vilmosnak több se kellett: kikérte első idejét, hogy rendezze a sorokat.

A szusszanás után meg is indította offenzíváját a Vasutas: Despotovic és Kovács találatai révén egy találatnyira minimalizálta hátrányát, Triffa Ági pedig ismét bizonyította, nem véletlenül kapott válogatott meghívót. Milanovic-Litre harmadik góljával még apró lélegzetvételhez jutottak a vendéglátók, ám Anna Punko és Vantara-Kelemen Éva precíz befejezései már a debreceni egyenlítést jelentették, s ekkor már sejthető volt, ezzel a lendülettel bizonyára nem fog tudni versenyezni a szabolcsi gárda.

Lotte Grigel talán a legjobbkor köszönt be, Despotovic újabb remek lökete pedig már kétgólos cívisvárosi többletet eredményezett. A játékrész hajrájában jobb- és balkezes bombák váltották egymást vendégoldalon, hiszen hol Punko, hol pedig Jeca járt túl az egyébként jó formában védő Pásztor eszén.

A háromgólos előny kifejezetten jól festett a szünetben, pláne úgy, hogy a nyolcadik perces debreceni időkérés után mindössze háromszor zörgött a háló Triffa mögött.

A folytatásban a lendület és a játékkedv sem csökkent. A játékrész első fele egyértelműen Bordás Rékáé volt: a fiatal beálló háromszor is kapuba talált, védekezésben pedig a jól megszokott agilis, kemény játékát hozta. Hasonlóan társaihoz, hiszen a védőfal ezen a meccsen úgy működött, ahogy Köstner mester megálmodta. És persze, nem méltattuk elégszer a bombaformában repkedő Triffát, aki a második harminc percben sem tűrt ellentmondást: mindössze hét gólt kapott, így kétség sem férhetett a diadalhoz.

Merthogy eközben elöl sem állt meg az élet, Despotovic sziporkájához a többiek is hozzátették a maguk részét, így hattal bizonyult jobbnak riválisánál a Köstner-csapat (17-23). Csapatmunka a javából!

A találkozót a piros-fehérek kapitánya, Vantara-Kelemen Éva értékelte magazinunknak: „Nagyon nehéz meccsre számítottam, ami be is igazolódott, hiszen kemény, harcos összecsapáson sikerült nyernünk. Sajnos ezúttal sem kezdtünk jól, de miután összeállt a védekezésünk és javult a kapusteljesítmény, át tudtuk venni a játék irányítását. Örülök a győzelemnek, nagyon fontos két pontot szereztünk. Ami a folytatást illeti, most sajnos egy hosszabb szünet következik, amely némiképp megtörheti a ritmusunkat, de nagyon remélem, hogy a soron következő mérkőzésekre át tudjuk menteni a pénteki formát!” – fogalmazott az együttes balszélsője.

KISVÁRDA MASTER GOOD SE-DVSC SCHAEFFLER 17-23 (10-13)

Kisvárda, játékvezetők: Altmár, Horváth.

KISVÁRDA: Kordowiecka, Pásztor (kapusok), Aneta 5 (4), Avdekova 1, Balogh, De, Dragut, Guialo 1, Hakunova 1, Klikovac 2, Milanovic 5, Milosevic, Orbán, Radojevic 2, Rebicova, Soltész. Edző: Dévényi János.

DEBRECEN: Oguntoye, Triffa (kapusok), Arany 1, Bordás 3, Borgyos, Bulath 1, Despotovic 8, Grigel 3 (2), Kovács 2, Petrus, Punko 3, Szabó, Tóvizi 1, Vantara-Kelemen 1, Varsányi, Zamfirescu. Edző: Köstner Vilmos.

Tóth Sándor

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.