Régi év, új korszak - győzelem

Borgyos Panna akciója  Fotó: DVSC Kézilabda

A DVSC-Schaeffler női kézilabda együttese minden tekintetben korszakváltó csatát vívott a Moyra-Budaörs ellen vasárnap este. Ez a találkozó volt az utolsó a 2018-as esztendőben. Szakmai tekintetben pedig a kétszeres EHF-kupa győztes Köstner Vilmos immár negyedik DVSC-s korszakát kezdte meg a csapat mestereként.

A Hódos teljesen megtelt az év utolsó kézimeccsére. A lányok magabiztos játékot játszottak és az első félidő kezdeti nehézségeit leküzdve gyorsan megálljt parancsoltak a budaörsi rohamnak. 16-10-es félidei eredménnyel vonulhattak szünetre a felek, a második játékrész pedig sima Loki-diadalt hozott és Borgyos Panna időntúli hétméteresével sikerült megtartani a tízpontos előnyt. A mérkőzés 32-22-vel zárult, így a Debrecen győzelemmel búcsúztatta az óévet. Köstner Vilmos 100. elsőosztályú győzelmét aratta a DVSC élén.

Az első találatokra három percet kellett várni, a vendégek szerezték meg a vezetést, mire Lotte Grigel válaszolt. A dán irányító és a válogatottból visszatérő Kovács Anna vezényletével máris a Lokinál volt a vezetés. A debreceni védelem erős akadálynak bizonyult a Budaörs szélsői számára, Oguntoye Viktória pedig még a hétméterest sem engedte gólra váltani. Köstner Vilmos „lányai” tovább növelték az előnyt, Sipeki a kapuban Despotovic lövéseivel szemben is tehetetlen volt. A félidő második részében már 10-3 is volt az állás. Horváth Laura góljaival ugyan elkezdett zárkózni Neukum Tamás csapata, de a Loki gyors támadásokkal és Bulath Anita átlövéseivel tartotta az előnyét. A félidő 16-10-es állással zárult.

A második felvonás elején a debreceni védekezésben a szoros emberfogás, támadójátéknál pedig a gyors letámadás kapott kulcsfontosságú szerepet. 8 perc leforgása alatt a Budaörs mindössze egyszer tudott betalálni, hazai oldalról pedig hat gól esett, így ki is alakult a magabiztos tízgólos előny. Lankadni látszott a játékosok figyelme, megszaporodtak a lépéshibák és a pontatlan passzokból eladott labdák. Időkéréssel mindkét oldalon sikerült ébresztőt fújni, és a Loki újra elkezdett átlövésekkel operálni, ezek rendre pontosak voltak, tíz fölé kúszott a különbség.

A dudaszó elhangzása előtt még egy hétméterest ítéltek a DVSC javára, amit időn túl Borgyos Panna váltott gólra, beállítva a végeredményt és az újabb tízpontos különbséget:
32-22.

Szép volt, csajok! - megérdemelten szólt a vastaps a lányoknak és mesterüknek egyaránt, hiszen a helyenként előforduló bizonytalanságok és kisebb hibák ellenére jól felépített és higgadt, pontos első félidőt produkáltak. A második játékrészben mutatott támadásoknál nem volt ellenszer a debreceni szélsőjátékra, a védők pedig hibátlanul semlegesítették a vendégek akcióit. A vasárnap szerzett tapasztalatok, illetve Köstner Vilmos már jól bevált gondolatai régi-új vezetőedzőként kiváló alapot jelentenek a szezon 2019-es mérkőzéseire, és már az első meccsen, amely egy rangadó lesz, be lehet vetni ezeket a „titkos fegyvereket”. Az évzárón szerzett kettő ponttal 11 egysége van a Debrecennek és a hetedik helyről várhatják a szombaton esedékes folytatást.

Az újévben az Loki első megmérettetése a nagy rivális otthonában, Érden lesz január 5-én. Egy héttel később újabb idegenbeli csata vár Vantara-Kelemen Éváékra, az ellenfél a Dunaújváros együttese lesz, majd január 25-én Debrecenben is elkezdik 2019-es szereplésüket, a Vác látogat a Hódosba.

Sikeres, boldog új esztendőt!

Barna Marci

DVSC-SCHAEFFLER–MOYRA-BUDAÖRS 32–22 (16–10)

Debrecen, 1800 néző. V: Héjjas, Kránitz

DVSC: OGUNTOYE – Varsányi 2, Punyko 2 (2), Grigel 3 (1), TÓVIZI 2, DESZPOTOVICS 5, Vantara-Kelemen 3.

Csere: Triffa, Szabó D. (kapusok), Kovács Anna 4 (2), Bordás 1, Zamfirescu 2 (1), BULATH 7 (5), Arany, Szabó P., Borgyos 1 (1).

Edző: Köstner Vilmos

BUDAÖRS: Sipeki – Dávid-Azari 2 (2), Pálos-Bognár, Zsigmond 3, Pásztor 1, Gerháth, Mézes 1.

Csere: Kastl, Wéninger (kapusok), Hornyák Á. 2, Soós 2, Kiskartali, Szabadfi, HORVÁTH L. 10 (4), Ertl 1, Kaczur.

Szakmai igazgató: Neukum Tamás

(forrás: DVSC Kézilabda)

 

 

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.