Polgárőrök, rendőrök, vadászok Debrecenben

Debrecen, 2014. március 19., szerda (MTI) - Közösen járőröznek polgárőrök, rendőrök és vadászok Debrecen kertségi területein.

A szerdán kezdődött szolgálatot megelőző eligazításon Fehér Tibor rendőr alezredes, a debreceni rendőrkapitányság alosztályvezetője emlékeztetett: az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) 2014-et a külterületi bűnmegelőzés évévé nyilvánította. A kezdeményezés azt célozta, hogy a polgárőr egyesületek hatékonyabban segítsék a külterületeken, a tanyákon élők és dolgozók, illetve a termőföldek (termények), a szőlőskertek, az erdők és a környezeti értékek védelmét.

Fehér Tibor elmondta, hogy a szerdai közös járőrözést újabbak követik majd, azt folyamatossá teszik. Az alezredes a legfőbb célnak a bűnmegelőzést nevezte, de felhívta figyelmet: a kertségekben, a tanyavilágban elszórtan élő embereknek az is nagyon fontos, hogy szólhassanak valakihez, beszélgethessenek valakivel.

A Debrecen-környéki kertségekben, tanyákon több ezren élnek életvitelszerűen, számuk a nyári hónapokban jelentősen megnő, amikor a belvárosi panelházakból kiköltöznek a hétvégi házakba.

A gépkocsis járőrözésen túl a jövőben közös lovas járőrözésre is sor kerülhet Hajdú-Bihar megyében. A rendőrség lovas járőrei jelenleg Mikepércs, Sáránd, Létavértes és Kokad térségben ellenőrzik rendszeresen a határt, s a jövőben szívesen segítenek a polgárőrség lovas járőreinek.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.