Piros-fehér siker a kék-fehérek ellen

Győzemi öröm  Fotó: dvsckezilabda.hu

A DVSC-SCHAEFFLER női kézilabdacsapata esélyeshez méltó könnyedséggel fektette kétvállra a tabella hátsó régiójában szerénykedő, több volt debreceni játékossal felálló MTK Budapestet.

A piros-fehér egylet legjobbja ezúttal a junior-válogatott kiválósága, Arany Rebeka volt, aki energikus és precíz játékának köszönhetően öt gólig jutott.

A találkozó nem kezdődött rosszul hajdúsági szempontból, hiszen bő másfél perc leforgása alatt, kétgólos előnyre tettek szert: előbb Bulath Anita értékesített egy hétméterest, majd Varsányi Nóri talált be egy indulás végén.

Könnyen jött, könnyen ment – szokták mondani. S nem volt ez másképp ezen a találkozón sem. A Debrecenben hét szezont lehúzó Lajtos Nóri Tóvizit kétszer, Kovács Annát egyszer hatástalanította, mindeközben elöl is beindult a kék-fehérek szekere, és a hetedik perc legelején, Mihálffy Adrienn révén már vendég előnyt mutatott az eredményjelző (2-3).

Triffa Ági a legjobbkor hárított büntetőt, majd Bulath vezérletével és Arany Rebeka kifogástalan befejezésével újfent magához ragadta a kezdeményezést a Vasutas (6-4). A tizennegyedik percben Karnik Szabina is megszerezte első találatát a túloldalon, majd egy újabb kedves ismerős, Dakos Noémi mattolta Triffát. Bulath és Arany azonban újra villant, a két gól között pedig Anna Punko is megmutatott valamit tudásából, így ha nem is utcahossznyival, de egy kevéssel ellenfele előtt járt Köstner Vilmos együttese (10-8).

A játékrész második felében beállt Oguntoye Viktória, és remek védésekkel segítette társait. Okos passzokkal és góllal szállt be Lotte Grigel is, így magabiztosabbnak mondható 14-10-es vezetéssel vonulhattak pihenőre a debreceni kedvencek.

A fordulást követően emelkedett a hazai fordulatszám: összeállt a védekezés, Kovács balosa kétszer is elsült, Lotte Grigel pedig háromszor volt eredményes a félidő első harmadában, így a 40. perchez közeledve el is döntötte a két pont sorsát a hazai csapat (21-11).

A fővárosiak persze nem hagyták annyiban a dolgot, pár pontatlan debreceni befejezés elegendő volt ahhoz, hogy közelebb férkőzzenek, de mikor már elhitték volna, hogy lehet keresnivalójuk, gyors egymásutánban három hazai gól következett a sorban: Grigel, Tóvizi, valamint a támadásban legjobb DVSC-meccsét produkáló Arany révén (24-15).

Az utolsó negyedórában már csak a különbség volt kérdéses, így Köstner Vilmos lehetőséget adott Borgyos Pannának, az utolsó percekben pedig debütált az ifjúsági csapat kiválósága, Poczetnyik Luca is.

A találkozó utolsó piros-fehér találatát Szabó Panna szerezte a balszélről, egy remek hosszú felső sarokba vágódó lökettel. A kétszámjegyű különbség viszont már nem jött össze, hiszen a túloldalon a kék-fehérek fiatalja, Stranigg Zsófia is sikerrel járt ugyanabból a pozícióból.

30-21 a vége.

Újabb kötelező sikerével a Vasutas megelőzte az Érd ellen vereséget szenvedő Alba Fehérvár együttesét a táblázaton. A következő bajnoki megmérettetésre április 12-én kerül sor Mosonmagyaróváron.

K&H női liga, 20. forduló:

DVSC SCHAEFFLER-MTK BUDAPEST 30-21 (14-10)

Debrecen, játékvezetők: Paska, Vastag.

DEBRECEN: Oguntoye, Triffa (kapusok), Arany 5, Bordás 1, Borgyos, Bulath 5 (3), Despotovic 1, Grigel 6, Kovács 3, Poczetnyik, Punko 2 (1), Szabó 1, Tóvizi 3, Vantara-Kelemen 2, Varsányi 1, Zamfirescu. Edző: Köstner Vilmos.

MTK: Győri, Lajtos (kapusok), Bánfai, Dakos 2, Erdélyi, Fekete 1, Horváth, Karnik 4, Kovács, Mihálffy 1, Nonn, Slakta, Stranigg 2, Tóth 8 (4), Zsiborás 3. Edző: Golovin Vlagyimir.

Kiállítások: 4, ill. 6.

Hétméteresek: 4/4, ill. 6/4.

Tóth Sándor

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.