Önkormányzat 2014 - MSZP: közvetlenül a választás előtt nem lehet a vonatkozó törvényeket módosítani

Budapest, 2014. június 7., szombat (MTI) - Az MSZP álláspontja szerint "néhány pillanattal" az önkormányzati választások előtt nem lehet a vonatkozó törvényeket módosítani - közölte Bárándy Gergely, a párt országgyűlési képviselője szombaton Budapesten.

 

    A szocialista politikus sajtótájékoztatóján kijelentette: a Fidesz úgy gondolja, hogy a jelenlegi szabályrendszer szerint nem tudná megnyerni a budapesti önkormányzati választásokat, nem lenne többsége a Fővárosi Közgyűlésben.  "Az országgyűlési választások adatait alapul véve az látszik a legvalószínűbbnek, hogy a baloldali összefogás pártjai (…) meg tudnák szerezni a mandátumok többségét a Fővárosi Közgyűlésben" - közölte. Szerinte ezért döntött úgy a kormánypárt, hogy átírja a választás szabályait, méghozzá úgy, hogy legyen esélye nyerni. "Ennek rendelték alá az alkotmányosságot, az igazságosságot és a logikát is" - fűzte hozzá Bárándy Gergely.

    Az MSZP-s képviselő szerint ebben a rendszerben már nem arról van szó, hogy a Fidesz felé "lejt a pálya", hiszen a lejtő dőlésszöge már inkább szakadéknak mondható. "Olyan szakadéknak, amelybe a budapestieket az akaratuk ellenére bele akarják taszítani a kormánypártok" - fogalmazott.

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.