A nyári melegben: zöldséges lepény

Zöldséges lepény

Ebben a nagy melegben nem esik jól nehéz, húsos, zsíros ételek fogyasztása. Erre az esetre tökéletes megoldás egy egyszerű, gyors zöldséges lepény. Amellett, hogy tápláló és egészséges, még finom is.

A recept eredetije Horvátországból származik, ahol igen közkedvelt zöldség a mángold. A nagyon húsfüggők tehetnek bele felvágottat, vagy amit megkívánnak. A zöldségek is csak ajánlás szintjén vannak feltüntetve, hiszen bármilyen zöldséggel elkészíthető.

Hozzávalók:

Tésztához: liszt, oliva olaj, víz, só

Töltelékhez: mángold, káposzta, hagyma, újhagyma, petrezselyem, oliva olaj, só, bors, sajt

Felaprítjuk a zöldségeket, majd kis olajon megdinszteljük.

Egy tepsit kilisztezünk, vagy sütőpapírral kibélelünk.

A tésztához összekeverjük a hozzávalókat, úgy, hogy egy lágy, könnyen nyújtható anyagot kapjunk.

Két kb. egyforma részre vágjuk, mindkettőt kör alakúra nyújtjuk.

Az egyiket a tepsibe tesszük, és rálapátoljuk a zöldségeket.

Rámorzsoljuk a sajtot, majd a tészta másik felét rátesszük, a széleken az alsó tésztát felhajtjuk.

20-25 percig sütjük 180 fokon, majd pizzaként szeletelve fogyasztjuk.

Jó étvágyat hozzá!

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.