Nocsak!Nocsak!

Nincs egyedül

Régebben a hírlapírók rémálma volt a nyári uborkaszezon. Kínkeservesen izzadták ki magukból a napi kötelezőt, mert az ország népe elment nyaralni, csak maguk szórakozására, pihenésére koncentráltak, a politikusok sem hordtak össze hetet-havat.

Mostanra gyökeresen változott a helyzet. Az ember csak kapkodja a fejét, az állandóan jelentkező ellentmondásokból próbálja kihámozni az igazságot. A jelenlegi politika élharcosai nyáron is ontják kinyilatkoztatásaikat, vagy kormányzati rendszerük szervezetlen működése automatikusan generálja a problémákat. Mindenki számára sokkal jobb lenne, ha bezárnák irodáik ajtaját, elmennének néhány hétre lubickolni, kirándulni. De nem! Azt hiszik, ha ők lazítani merészelnének, azonnal összeomlana az ország. Nem ismerik a tehetetlenségi erőt sem, mely rövidebb-hosszabb ideig beavatkozás nélkül is képes lendületben tartani a rendszert. Meg, ha megosztanák a szabadságolást, mindig akadna valaki a kormányrúdnál.

Összegyűjtöttem egy csokorra valót a politika és intézményrendszere nyári sületlenségeiből. Legyen itt elsőnek a nyugdíjasokat fenyegető közeljövő. Egyre komolyabb realitása van a nyugdíjak késedelmes vagy összevont kifizetésének. A nyugdíjfolyosító dolgozói kevesen vannak, végletekig leterheltek és alulfizetettek. Tervezik az intézmény MÁK-kal (Magyar Államkincstárral) történő összevonását, de annak nem kellő megtervezése, előkészítése miatt a fúziót halogatják. A hanyagság az ország lakosságának egynegyedét kitevő nyugdíjasok, rokkantak létbiztonságát veszélyezteti. Azokét, akiknek amúgy is kevés az állami apanázsuk, egyik nyugdíjfizetéstől a másikig éppen hogy kihúzzák.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára június 30-án képtelent állított. Ezt még ő sem gondolhatta komolyan. Szerinte Magyarországon nincs gyermekéhezés. Emészthetetlen kijelentés, hiszen a tanév során az óvodákban, iskolákban több százezer gyerek kapott ingyen ebédet, tízórait, uzsonnát. Az ingyenesség megállapítása rászorultság alapján történt…, de a nyári vakáció idejére is kétszáznyolc ezer gyerek részére biztosítottak étkezési lehetőséget, és ha többen igénylik, számukra is lehetővé teszik

Szintén Rétvári Bence ugyanebben a nyilatkozatában a devizahitelesek problémáinak megszűnéséről is szólt. Szerinte a devizahitelesek ügyét a kormány megfelelően kezelte, így megszűnt problémának lenni. Az érintettek zsebében bizonyosan kinyílt a bicska. Az államtitkár úr is jobban tenné, ha álruhát öltene és elvegyülne a tömegben, célzottan devizahiteleseket keresve.

Országunk miniszterelnökének állandóan ellenségképre van szüksége. Meg akarja állítani Brüsszelt, plakátháborújában minden bajt Soros Györgyre akar kenni. Hazánkat Európa megmentőjének állítja be. A migránskérdés honi kezelését a török elleni egyedüli harchoz hasonlítja. Kommunikációjában még véletlenül sem említi, például Olaszországot, ahol heroikus küzdelmet folytatnak a Líbiából érkezők tengerből mentésére, elhelyezésére.

Bár Orbán Viktor unos-untalan az Európai Uniót támadja, azonban legújabb kijelentésével megint sokakat meghökkentett. A Visegrádi Négyek elnöki tisztét július 1-jétől átvett miniszterelnökünk az Unió egységét és erősítését hangsúlyozta. Mondta ő, aki eddig legtöbbet tett a közösség szétzilálásáért. Talán az EU-t saját képére kívánná alakítani? Az országban már látni olyan kormányplakátot, melyen ismeretlenek Orbán Viktor nevét Orbán Piktorra módosították, halványan utalva egy valamikor tehetségtelen festő világégéshez vezető ambícióira.

Somogyi Ferenc

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.