Nagy „Zsivány” Zsolt már csak fitnesz edző

Nagy "Zsivány" Zsolt

Nagy "Zsivány" Zsolt sokak kedvenceként nagy reménységgel indult a profi boksz világában. Mint hajdúhadházi gyereknek, sokan szurkoltunk neki. Aztán hirtelen eltűnt. Megkerestük a napokban, hogy mi is van vele?

- Mikor kezdte az ökölvívást, és miért pont ezt a sportágat választotta?

- 1992-ben kezdtem Hajdúhadházon, hét évesen. Mint szinte majdnem minden gyerek, én is a Rocky filmek nagy rajongója voltam és vagyok a mai napig. Nagyon tetszett a film, és eldöntöttem, hogy én is bokszoló szeretnék lenni, aki nagy bajnok lesz, és gazdag. Így első edzésemre, hétévesen édesapám elvitt  a helyi edzőterembe.

- Milyen eredményekkel büszkélkedhet?

- Elég sikeres pályafutást tudhatok magam mögött, mivel hatszor nyertem korosztályos magyar bajnokságot. Ami azt jelenti, hogy 13 éves koromtól kezdve minden országos bajnokságot megnyertem saját korosztályomban 18 éves koromig. Ezen kívül több alkalommal éremmel tértem haza különböző külföldi nemzetközi versenyekről, és kétszer képviseltem hazámat Európa Bajnokságon. Aztán 19 évesen úgy döntöttem, hivatásos ökölvívó leszek az akkoriban igen eredményes és ismert ökölvívó menedzsernél, Rácz Félixnél.

- Milyen támogatásra számíthatott, illetve mire  volt lehetősége?

- Mivel őszinte ember vagyok, elmondom, hogy kaptam némi kisebb segítséget pár embertől még amatőr koromban, de engem a SZÜLEIMEN kívül SENKI nem támogatott pályafutásom során! A szüleim voltak azok, akik mindig elkísértek a versenyekre, akárhol is voltak azok. Nem számított, ha belföldön vagy külföldön tartották, a szüleim mindig velem tartottak és saját költségből utaztak. Ezen kívül persze az edzésekre való utazást és az összes felszerelésemet is ők finanszírozták. A lényeg, hogy csak nekik köszönhetem azt, amit elértem ebben a sportágban, mert az ő támogatásuk nélkül ez lehetetlen lett volna!

- Hogyan látja hazánkban az ökölvívás jelenlegi helyzetét?

- Nem szeretnék erről nyilatkozni, azt meghagyom a szakembereknek. Annyit azért megjegyzek, hogy meg kell nézni az elmúlt 2-3 év eredményeit nemzetközi szinten, és onnan talán lehet következtetni, hol is áll jelenleg a magyar ökölvívás.

- Miért hagyta abba?

- Miután 2006-ban Rácz Félix menedzser befejezte a munkáját, elgondolkodtam, hogy befejezem az ökölvívást, mivel akkoriban nem volt másik, hasonló felfogású menedzser az országban, aki folytatni tudta volna azt a sikeres munkát, amit Félix elkezdett. Később rájöttem, hogy folytatnom kell az ökölvívást, mert céljaim vannak. A probléma csak az volt, hogy nem Magyarországon voltak a mérkőzéseim, hanem külföldön, és bár hiába voltam kitartó és jó harcos, soha nem emelték az én kezemet a magasba egyik külföldi mérkőzésem után sem. Sokszor volt olyan mérkőzésem Európa szerte, amikor egyértelmű volt, hogy most  én nyerek, de a végén nem ez történt. Néhány külföldön jogtalanul  elveszített  mérkőzés után végül úgy döntöttem, hogy végleg befejezem a pályafutásomat. A valós ok tehát a sok csalódás és az igazságtalanság volt.

- Mivel foglalkozik manapság?

- Jelenleg Angliában, Londonban élek, és egy fitness gym-ben dolgozom.

- A boksz része az életének?

- Az ökölvívás mindig is nagyon fontos lesz számomra, mivel sok mindent köszönhetek ennek a csodás sportágnak. Ha időm engedi, járok edzésre, hogy karbantartsam magam.

- Jövőbeli tervei? 

- Erről nem szeretnék nyilatkozni, mivel eddig akármit is elterveztem, az nem volt sikeres, és kicsit babonássá váltam.

Dancsó Bettina

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.