MLSZ - Az Újpest helyett a Diósgyőr indulhat az Európa Ligában

Budapest, 2014. május 30., péntek (MTI) - Elutasította az Újpest fellebbezési kérelmét a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fellebbviteli licencadó bizottsága pénteki ülésén, így a Magyar Kupa-győztes klub nem kapta meg a nemzetközi kupaszerepléshez szükséges UEFA-licencet, így nem indulhat az Európa Ligában.

 

    "A klublicenc alapeljárást legkésőbb május 30-án le kell zárni, és a licencesek névsorát az MLSZ az UEFA részére köteles eljuttatni. A Fellebbviteli Licencadó Bizottság ülésére tehát a lehető legkésőbbi időpontban került sor. Az UEFA azonban a mai napig nem adta meg az Újpest által kért engedélyt" - olvasható az indoklásban.   Az MLSZ honlapjának beszámolója szerint a fővárosiak fellebbezésükben azt kérték a testülettől, hogy az adja meg az UEFA-licencet, amennyiben az európai szövetség (UEFA) felmentést ad az Újpestnek a nemzetközi porondtól három évre szóló kizárásra, amiért a klub a szezon közben másik cégbe vitte át indulási jogát.Az MLSZ kiemelte, csak az UEFA adhat felmentést a "hároméves szabály alól", és mivel ez mostanáig nem történt meg,  a bizottságnak nem volt lehetősége az UEFA-licencet megadni.

    Az Újpest FC múlt vasárnap a Diósgyőr legyőzésével története során kilencedik alkalommal hódította el a Magyar Kupát, azonban a mostani döntés azt jelenti, hogy a vesztes miskolciak vehetnek részt a második számú európai kupasorozatban.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.