Miskolci Fidesz: a kilakoltatási moratórium ne vonatkozzon mindenkire!

Miskolc, 2014. április 24., csütörtök (MTI) - Törvénymódosítást kezdeményez Csöbör Katalin miskolci fideszes képviselő a kormány által meghosszabbítani tervezett kilakoltatási moratórium ügyében, és ezt Kriza Ákos (Fidesz-KDNP), a borsodi megyeszékhely polgármestere is támogatja.

A kormánypárti politikusok sajtótájékoztatóján, csütörtökön Miskolcon Csöbör Katalin azt ndta: természetesen egyetért azzal, hogy a kormány törvénymódosítással kezdeményezi a devizahitelesek problémájának végleges megoldásáig a kilakoltatási moratórium meghosszabbítását.  Ugyanakkor jelezte: ő is törvénymódosítást kezdeményez, hogy a jogszabály tegyen különbséget azok között, akik a felvett hitel miatt kerültek nehéz helyzetbe, illetve akik a Fészekrakó-program során jutottak elsősorban lakótelepi lakáshoz, és ott "képtelenek a társadalmi együttélés szabályainak megfelelően élni, tönkre teszik az ott élőket", a közüzemi díjakat, közös költséget nem fizetik. Tartani lehet attól, hogy ez a csoport a kilakoltatási moratórium "meghosszabbítása mögé bújik" - fűzte hozzá.

Kriza Ákos emlékeztetett: megválasztásakor ígéretet tett arra, hogy Miskolc lakótelepeit megszabadítják azon "antiszociális elemektől", akik még a korábbi, szocialista városvezetés idején költöztek a lakótelepekre, és "mérhetetlen károkat okoztak".   Mint mondta, ezen emberek "kitelepítését" megkezdték, több mint ötven család hagyta el a hatósági ellenőrzések után lakásait; "ez a folyamat" május elsejétől felgyorsul, a tervek szerint az őszi hónapokig a fészekrakók 90 százalékát "el fogjuk távolítani a lakótelepekről", és az egész Fészekrakó-program végére pontot tesznek.

Csöbör Katalin mindehhez hozzátéve azt mondta: a miskolci önkormányzat már eddig is megtette a megfelelő jogi lépéseket, és a cél továbbra is az, hogy a jogtalan lakáshasználókat kiköltöztessék. Közölte azt is: egyeztetett Balog Zoltánnal, és az emberi erőforrások minisztere támogatja a kezdeményezést; nem fogja senki megakadályozni, hogy "a társadalmi együttélésre képtelen elemek" továbbra is tönkre tegyék a lakótelepeken élők életét.

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.