Micsoda nap!

Loki a győzelem után  Fotó: DVSC

December 12., vasárnap alighanem felejthetetlen nap marad a debreceni és a magyar sportrajongók számára. És persze egy kicsit a világsport életében is. Verstappen világbajnok, Fradit vert a Vasutas, a magyar lányok pedig szépen búcsúztak a kézilabda vb-től.

Haladjunk sorban! Vasárnap a világ tekintete a Száguldó Cirkuszra összpontosult. Az utolsó futamra csupán egyetlen nyitott kérdés maradt: a szemtelenül fiatal holland Max először, vagy a Michael Schumacher nyomdokaiba kívánkozó brit, Lewis immár nyolcadszor. A hajrához érkezve úgy tűnt, az élesnyelvű, igencsak megosztó brit pilóta csendre inti a narancssárga-fanatikusokat és megdönti a német legenda, Schumacher világbajnoki rekordját. A sors közbeszólt, vagyis pontosabban a verseny: Latifi a falnál, a safety car a pályán, a lekörözöttek a versenybírók némi hezitálása után pedig távol a bolytól. Az élen egy körrel a vége előtt csupán két pilóta állt: Max és Lewis. A jócskán meggyötört gumik egy-egy komolyabb fékezést már alig bírtak ki, de a sors és a szerencse kitartott. Max Verstappen előzött, bevágtatott a célba, felállt a dobogó legfelső fokára. S nem csupán futamgyőzelmét, de élete első világbajnoki címét is megünnepelhette a 24 éves pilóta. 

Talán jogos lett volna a gondolat - erre a napra több izgalom már aligha juthat. Debreceniként azonban mégsem ezzel a lehetőséggel igyekezett foglalkozni a sportrajongó nagyközönség. A Nagyerdei Stadionba ugyanis az örök rivális, az idegenben elsöprő szezont futó Ferencváros látogatott. Carillo-mester a tabella alsó harmadában lévő Loki élén pedig még mindig adós volt első győzelmével a szurkolók felé. Az álmok pedig nem hagyták cserben a piros-fehéreket. Az első félidő 0-0-s állását követően a második játékrészben megtört a csend. Gól a Nagyerdőn! Majd még egy, ráadásul mindkettőt hazai játékos rúgta, Gróf Dávid pedig egyetlen alkalommal sem kellett, hogy a hálóból szedje ki a labdát. Így 2-0-s FTC felett aratott diadalával fontos három ponttal lett gazdagabb a DVSC, megtörve a zöld-fehérek örömeit. 

Ha pedig már igazság, akkor legyen három - magyar módra. Még egy győzelemre vártunk vasárnap. A negyeddöntőről már biztosan lemaradó női kézilabda válogatott Dél-Korea ellen készült méltóvá tenni a búcsút a világbajnokságtól. Bordás Rékáék végül nem is bízták a véletlenre, s 15-18-al vonultak pihenőre, majd magabiztos második játékrészt produkálva megkoronázták a győztes napot. Magyarország 35-28 arányú győzelemmel indulhat haza Spanyolországból. A sikerek száma tehát három lett, igaz, az elsőről talán lehet vitatkozni, de az utóbbi kettő vitathatatlanul fényes érdem a cívisváros számára.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.