Merkel: mintha munkásszállóban lakna

Angela Merkel háza

A netes levelezésnek nagy előnye, hogy nagyon sok érdekes információhoz jutatja az embert. Hasznoshoz, haszontalanhoz. Kérés nélkül…Nem könnyű elhinni, hogy kinek a háza ez. Kerítés nélkül... Angela Merkelé.

Nem hittek a szemüknek az europe-today.ru orosz honlap szerkesztői sem, amikor hosszas kutakodás után sikerült kideríteniük és lefotózniuk Angela Merkel német kancellár házát. Az orosz újságírók szerint az Európai Unió legbefolyásosabb politikusának lakása „vizet se vihet” azoknak a rezidenciáknak, amelyeket kisebb-nagyobb moszkvai kormányhivatalnokok építettek maguknak. Meg is jegyzik, hogy a Merkel-ház inkább hasonlít egy munkásszállóra, mint Németország legbefolyásosabb emberének az otthonára. Az orosz kollégák azt is kiderítették, hogy amikor kancellári teendői miatt Berlinben kell tartózkodnia, akkor Angela Merkel egy saját fizetéséből bérelt apartmanban száll meg. Sőt, ismételten visszautasította azokat az ajánlatokat, hogy vegye igénybe a német állam által fenntartott protokoll lakások valamelyikét.

Hasonló fából faragták a kancellár férjét is, aki minden alkalommal kifizeti jegyét, amikor az Angela Merkel rendelkezésére bocsátott repülőgépet vagy helikoptert igénybe veszi. Mivel a jegy ára a charter járatra természetesen borsosabb a menetrend szerinti járatokénál, Merkel férje már csak spórlásból is jobban szeret a „civilekkel” utazni.

Tanulhatnának a német kancellárasszonytól a magyar politikus töhötömök is – bármelyik pártszínben is élősködjenek a nép zsírján.

(fogarasi)   

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.