Megy a kézi, csak akarni kell

A meccs ifjú hőse: Szabó Dóra  Fotó: DVSC Kézilabda

Hazai pályán is bemutatkoztak a DVSC Schaeffler női kézisei. A lányok szerda este a Főnix Csarnokban fogadták az Alba Fehérvár együttesét. Az első félidőben Deli Rita tanítványai domináltak, majd a második játékrészt is ők kezdték jobban, a Vasutas azonban az utolsó negyedórában hengerelt és 30-22-es diadal született.

Tóvizi Petra indított góllal, de az első percekben felcsillanó remény hamar szenvedésbe csapott át. A székesfehérváriak kapuját nagy sikerrel védte a francia Attingre, a beállójuk, Mendy lövéseire azonban hazai részről nem akadt ellenszer. Hét perc sem telt el, Sabrina Zazai már három gólra növelte csapata előnyét. Köstner mester időkérésre kényszerült. A technikai szünetet követően a Lokitól Vantara-Kelemen Éva, illetve Kovács Anna révén csak zárkózásra futotta. Hamar rá kellett döbbenni, hogy bár fordulatos és szoros a mérkőzés, a vezetés megszerzése mégis óriási feladat. Attingre hálója szinte bevehetetlen volt. Kovács Anna igyekezett tartani a lépést és az öt találatnyi hátrányt kettőre redukálta. Az első felvonás utolsó percei is gólváltással zárultak, Walfisch góljára Varsányi Nóra és Jelena Despotovic is felelt. 30 percnyi kézilabdát követően 12-13 állt az eredményjelzőn.

A második félórát Mendy indította vendégtalálattal. Attingre ismét védett, Triffa azonban követte kollégája példáját, ez pedig mintha valamelyest átbillentette volna a holtponton Köstner Vilmos csapatát. Kovács Anna, Vantara-Kelemen és Bulath Anita válasz nélkül volt eredményes, előny itt. Mindkét oldalon beindult a gólgyár és hosszas „ütésváltás” következett, amelyet Kovács Anna újabb találata és Bordás Réka gólja után Szabó Dóra hetesvédése koronázott meg. Az ifjú kapus mozdulata végképp beindította a Lokomotívot, a vezetés pedig a meccs végéig náluk maradt. Szabó Dorci alig egyetlen perc elteltével Mendy büntetője után Zazai hetesét is ártalmatlanította. A hátralévő tíz perc alatt nyolc debreceni találattal szemben az alba mindössze négyszer tudott betalálni, így magabiztos 30-22 arányú piros-fehér győzelem született a Főnixben.

Kovács Anna 13 alkalommal vette be a Fehérvár kapuját, így ő lett a meccs legeredményesebb játékosa. Átlövőnk önmagához hűen kézilabdázott és határozott, precíz játékával vezére volt a csapatnak.

Kettő fordulón vagyunk túl és a Loki idegenben a papíron jóval alacsonyabb kvalitású Szent István otthonában, hazai pályán pedig az Alba Fehérvár ellen is győzni tudott. Bár még érezni a lányokon a szezon eleji bizonytalanságot, egy kis koncentrációval a mindkét meccsen felfedezhető védelmi hiányosságok is kiküszöbölhetőek lesznek, pláne, ha a soron következő mérkőzéseken már az újonnan érkezők és a fiatalok is megtalálják biztos helyüket a csapaton belül. Nehéz megmérettetés vár Vantara-Kelemenékre, hiszen kedden az FTC pályáján van jelenésük, ahol a fővárosiak tűnnek esélyesebbnek, majd egy jóval reménytelibbnek ígérkező váci látogatásra indulnak a cívisvárosi lányok.

Barna Marci

DVSC SCHAEFFLER ALBA FEHÉRVÁR KC 30–22
 

DVSC: Oguntoye  – Varsányi 2, KOVÁCS ANNA 13 (2), Bulath 3, Tóvizi 3, Deszpotovics 1, Vantara-Kelemen 3
Csere: TRIFFA, SZABÓ D. (kapusok), Karnik, Bordás 1, VÁMOS P. 2, Karsten 1, PETRUS 1, Arany

Edző: Köstner Vilmos

FEHÉRVÁR: ATTINGRÉ – Zazai 2, MENDY 11 (6), Walfisch 3, Boldizsár 2, Rózsás, Pelczéder

Csere: Mistina (kapus), Sztankovics 3, Hudra, Moutsogianni, Szarka A., Piller 1, Töpfner. 

Edző: Deli Rita

MESTERMÉRLEG

Köstner Vilmos: – Miután a negyvenedik percben sikerült legyőzni önmagunkat, onnantól megérdemelt győzelmet arattunk javuló játékkal, de még mindig sok hibával.

Deli Rita: – Az első félidőben nem tudtuk kihasználni elöl a jó kapusteljesítményünket. Ennek köszönhetően pedig azt sem sikerült elérnünk, hogy minél nagyobb előnnyel forduljunk. A második félidőben már sok volt a technikai hibánk, elfáradtunk. Rutint kell szereznünk egy-egy szituációnál, tragédia nem történt, tanulófázisban vagyunk, s ebből is tanulnunk kell. (forrás: DVSC Kézilabda)

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.