Megunhatatlan kedvenc - a palacsinta

Sokféle ízesítéssel készíthető

Egyszerűen, gyorsan az asztalra kerülő édesség elő- és főételként, desszertként. Csak az állagát kell jól eltalálni, hogy ne legyen túl híg vagy túl sűrű… De gyakorlat teszi a mestert. Palacsintasütésben is.

A tésztához valók:

-         3-3,5 dl tej;

-         20 dkg liszt;

-         2 tojás;

-         egy csipet só és cukor;

-         étolaj.

Először a lisztet a tejjel csomómentesen elkeverjük, majd mehet hozzá a tojás, só, cukor is. Ajánlatos tejszín sűrűséget elérni, szükség esetén tovább hígítandó tejjel, vízzel. Ha a sütéshez nem szeretnék zsiradékot használni, a masszába is tehető egy-két kiskanálnyi olaj. A felhevített serpenyőt az első sütés előtt azért érdemes pici olajjal kikenni. Merőkanál segítségével adagolhatjuk ízlés szerinti vastagság elérésére, és mindkét oldalát átsütve már ízesíthető is a legkülönfélébb töltelékkel. Túró, lekvár, kakaó, fahéj…

Almáspalacsinta is készíthető a tésztához adagolt kis almakockákkal vagy reszelékkel, persze akkor sűrűbbre kell sütni. Esetleg egymásra rétegelve, pudingot közzé kenve palacsintatorta is.

D. B.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.