Loki-Újpest: a nullával volt egyenlő

Korhut csatája

Nemzetközi nőnap ide, vagy oda, a gyengébb nem képviselői elenyésző számban látogattak ki vasárnap este a Nagyerdei Stadionba, ahol a Loki fiúk az újpesti lilákkal mérkőztek az OTP Bank Ligában. Pedig a hölgyek ingyen tekinthették meg a kilencven percet. De úgy tűnik, nem volt vonzó számukra az esemény. Valljuk meg, nekik volt igazuk.

Hat sikeres meccs után a DVSC-TEVA legénysége siralmas produkciót nyújtott. Pedig 5014 néző régen volt jelen  ebben az arénában mostanság.

Valahogy az volt a drukkerhad érzése, hogy egyetlen piros-fehér dresszes srác sem szakad meg a sikerért. Mintha egy kicsit jól laktak volna az utóbbi időkben, a tabella harmadik helye elbizakodottá tette a fiúkat. Igaz, volt öt hiányzó a keretből, védekező középpályás híján az inkább támadó Szakály próbálta útját állni az ellennek, valljuk meg őszintén, sikertelenül. A csapatkapitány számtalan labdát kölcsönzött a felező vonal tájékán a pestieknek, és csak a szerencse, meg az UTE csatárok határozatlansága akadályozta meg, hogy ne a vendégek vezessenek már az első félidőben.

 Kondás mester sem fundálta ki a gyors megyeri had ellen a taktikát, elől Kulcsár nem találta a helyét, lehet, hogy egyhónapos kisfia, Márk nem hagyja aludni mostanában, tény, hogy az általam szeretett Kuli kereste önmagát és a labdát, amivel nem találkozott az este folyamán. Nulla nulla lett a vége, és ez nem jó nekünk.

Az utóbbi hetekben megszoktuk a sikereket, azt, hogy elfeledhetjük a tavalyi botladozásokat. Cél a dobogó, mert csak ekkor léphet ki újra a csapat a nemzetközi porondra. Látva a többiek hétvégi eredményeit és játékát, nagyon nehéz lesz. A Videoton utolérhetetlen, mint ahogy lassan az MTK is. A Fradi szárnyal, nekünk most a negyedik hely a reális. Elkeseredni azonban nem kell, hosszú még az út a célig.

Nem azt mondom, hogy nem akarták Korhuték a győzelmet, de a játék pocsék volt. Ennyi belefér, megbocsátható, de több botlás majdnem kizárt.

Szombaton Szombathelyen kell helyt állni, az sem lesz vidám Perint-parti parti.

A Haladás Szentes Lázár vezetésével a kiesés ellen küzd, minden bizonnyal hajtani fognak ezerrel. A debreceni szimpatizánsokat csak győzelemmel lehet kiengesztelni.

Ellenkező esetben azért kell majd szurkolni, hogy az FTC nyerje meg a Magyar Kupát, mert akkor a negyedik helyezett is - a tabella jelenlegi állása szerint - kiléphet  nyáron az európai kupák porondjára.

W. Gy.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.