A Loki hazatér

Új borítást kapott a játéktér

Részlegesen átadták csütörtökön a felújított Hódos Imre Rendezvénycsarnokot. Bár a büfék és a karzatok még nem készültek el teljesen vagy az engedélyekre várnak, Papp László polgármester és Ábrók Zsolt ügyvezető átadta a felújított játék- és nézőteret valamint az új sajtó- és VIP szobát.

A DVSC Schaeffler kézis lányai edzéssel avatták fel a megújult Hódos-pályát. A Kassai úti sportcsarnok teljes „ráncfelvarráson” esik át. Friss borítást kapott a játéktér, átépült a sajtóterem, a VIP szoba. A csapat egy új funkcionális edzőteremmel gazdagodott, a nézői lehetőségek pedig kettő karzattal és két kapu mögötti lelátórésszel is bővültek. Utóbbiak azonban néhány mérkőzés erejéig még nem telhetnek meg szurkolókkal, hiszen a tűzvédelmi menekülőkapuk, illetve a katasztrófavédelmi engedélyek még nem százszázalékosak. Ábrók Zsolt, a DVSC KKFT ügyvezetője szerint novemberre minden széken drukkerek ülhetnek majd és teljes lesz a Hódos. A büfé kialakítása jelenleg is folyik, így egyelőre még oda sem térhetnek vissza a látogatók. Amikor a renováció minden szakasza befejeződik, összesen csaknem 300 hellyel bővül az aréna befogadóképessége.

Azonban hiába a néhány még el nem készült felújítási fázis, a Vasutas szombaton hazatér. Szombaton, az SZKKA ellen már a Hódos kapuiba dobhatják a gólokat Bordás Rékáék. Papp László, Debrecen polgármestere a cívisvárosi sportélet nagy sikerének tartja ezt a beruházást. Kiemelte, fontos és kiemelkedő, hogy ilyen nehéz időszakban is képes a város ehhez fogható infrastrukturális fejlesztést végrehajtani. A terv összesen 720 millió forintos TAO- és önkormányzati tőkéből valósul meg. Az átalakításról szóló 3 perces összefoglaló videó megtekinthető a DVSC Kézilabda Facebook-oldalán.

A szombati NB1-es kézilabdamérkőzés 18 órakor kezdődik. A szurkolók ideiglenes büféket használhatnak majd a lelátók mögötti folyosókon.

Barna Marci

 

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.