Loki: egy nagy vesztes, egy nagy nyertes

Mi volt ez, fiúk? - kérdezték a szurkolók  Fotó: DVSC

A DVSC labdarúgói és kézilabdázói, illetve korosztályos, pontosabban NBII-es kézisei is pályára álltak hétvégén. A klub két felnőttcsapata fehérvári érdekeltségű csatákat vívott. A lányoknál érmet ért a győzelem, a focisták kínos vereséget szenvedtek, a DVSC Schaeffler U22-esei pedig bajnokok lettek.

A kézilabdázók élvonalbeli alakulatáról már korábban beszámoltunk. A Szilágyi-csapat Székesfehérvárról két ponttal tért haza, így biztossá vált, hogy Petrus Mirtillék a dobogó harmadik fokán zárják a szezont. Nem úgy a labdarúgók, akik épp a kézilabdamérkőzés után kezdték hazai pályán megmérettetésüket. Az örök rivális MOL Fehérvárt fogadták Joan Carillo tanítványai a Nagyerdőn. A csata immár nem csupán azért ígért parázs küzdelmet, mert a két csapat régi nagy ellenfele egymásnak, hanem a korábbi jó viszony a szurkolók közt is megromlott, így az elmúlt meccseken már a lelátón is komoly hangpárbaj zajlott. Ezúttal azonban a Videoton-szurkolók örülhettek. Nem is kicsit. Nikolics már a 9. percben vezetést szerzett a piros-kékeknek, a fehérváriak aztán a mérkőzés során még két alkalommal találtak be Hrabina Alex kapujába. A piros-fehérek részéről nem érkezett válasz – legalábbis a pályán. A debreceni b-közép ugyanis végig pazar hangulatot teremtett a stadionban a 90 percnyi futball idején. Dzsudzsákék számára azonban a vereség annál kiábrándítóbb és kétségbeejtőbb, hogy a veszélyzónában szerénykedő és a kiesés elől menekülő gárdák közül a DVSC volt az egyetlen, amelynek nem sikerült pontot szereznie a 30. fordulóban. Matematikailag azonban – szerencsére – a Lokinak kevés esélye van a kiesésre.

Az utánpótlás kézilabdázók háza táján már sokkal több ok akadt az örömre. Kudor Kitti U22-es „lányai” Borsodban vendégszerepeltek, a Borsod SK Miskolc otthonában. Az NBII. Észak-keleti csoportjának listavezetője esélyt sem hagyott vendéglátójának a május elseji összecsapáson. A diadalhoz nagyban hozzájárult többek között Torda Vanessa hálóőri munkája, illetve az átlövők eredményes teljesítménye. Kiemelni azonban ilyen formán szükségtelen, hiszen valóságos csapatmunka révén született meg a 24-37-es, magabiztos győzelem. A két bajnoki pont megszerzése viszont immár nem csupán a hibátlan mérleg további megőrzését jelenti, hanem azt, hogy a DVSC Schaeffler U22 a bajnokság hat csoportjából a sajátját, az Észak-keletit megnyerte, így kimondhatjuk: régiójában NBII-es bajnok a DVSC Schaeffler U22. A jelenlegi százszázalékos győzelmi statisztikájával a mezőny legjobbja a Loki, így jó eséllyel pályázhat arra, hogy az átalakítás miatt immár csupán két feljutó csapat egyike legyen, amely egyeneságon feljut a másodosztályba.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.