Lesz-e erős képviselete az országnak az EU-ban?

Debrecen, 2014. május 12., hétfő (MTI) - A Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP-) listájának második helyén induló Szájer József a május 25-ei EP-választás kérdésének azt nevezte, lesz-e Magyarországnak erős képviselete az unióban, és megvédi-e majd az elért eredményeket.

A kormánypárti politikus hétfőn Debrecenben, a művelődési központban tartott választási gyűlésen Orbán Viktor miniszterelnök szavait idézve azt mondta, „három a magyar igazság”, azaz az országgyűlési választáson aratott győzelem után a májusi EP-, majd az őszi önkormányzati voksolás megnyerése a cél.

Az EP-választás újabb próbatétel lesz, és követi majd az április 6-ai történelmi győzelmet - mondta Szájer József.

Megemlítve az áprilisi országgyűlési választás eredményeit, a fideszes EP-képviselő elmondta, 2010-ben valami ellen szavaztak az emberek, idén - ennek ellentéteként - a választópolgárok újabb lehetőséget és további megbízást adtak az elmúlt négy évben végzett kormányzati munka folytatására.

Ez pedig sok tekintetben nagyobb győzelemnek számít, mint a 2010-es - tette hozzá.

Szájer József a kormány elmúlt négy évben végzett munkáját áttekintve elmondta, a kabinet talpra állította a gazdaságot, 300 ezer új munkahelyet teremtett, emelte a béreket, csökkentette a rezsiköltségeket, és megerősítette a családtámogatási rendszert.

Ezeket a döntéseket azonban nem nézte mindenki jó szemmel, támadás érte a kormányt a „bukott baloldal”, a brüsszeli bürokraták és a multinacionális vállalatok részéről is - jelentette ki.

Az alaptörvényt és a médiatörvényt ért kritikákra utalva a kormánypárti politikus elmondta, „az emberjogi köntösbe burkolt” támadások rossz hírét keltették az országnak.

A támadások visszaveréséhez a kétharmados többség, a magyar emberek adták az erőt a kormánynak - hangoztatta Szájer József.

Elmondta, az ország érdekeit a Fidesz-KDNP EP-delegációja védte meg Brüsszelben és Strasbourgban, és gondoskodott arról, hogy ezek a hamis vádak ne maradjanak meg az európai politikusok fejében.

Véleménye szerint nagy szerepe volt a 2011-es Békemenetnek is abban, hogy az Orbán-kormány sikerült a támadásoktól megmenteni. Szájer József szerint a Békemenet tette világossá az európai vezetők számára, hogy a magyar emberek kiállnak a kabinet mellett.

Az a 400 ezer ember, aki a hidegben kiment az utcára, „óriási nemzetmentő tettet” hajtott végre, ezzel pedig világossá vált, hogy a kormányt megbuktatni akaró erőknek fel kell adniuk a terveiket - mondta a politikus.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.