Közelebb a kupavédéshez

Az örök rivális Nyíregyháza otthonában lépett pályára szerdán este a DVSC labdarúgó együttese. A Magyar Kupában nyolc csapat érdekelt még, köztük a címvédő Loki. A szkeptikusok féltették a piros-fehéreket, volt is ennek némi alapja, elsősorban azért, mert amióta világ a világ, egy Debrecen-Nyíregyháza derbi mindig hozott izgalmakat. És ne feledjük el azt a tényt sem, hogy a szabolcsiaknál jó néhány egykori cívis városi rúgja jelenleg is a bőrt. 

Balogh János, a frissen beválogatott kapus, Bajzát, Szilágyi Péter, Huszák, Rezes nem is olyan régen még az Oláh Gábor utcán riogatták az ellenfeleket. Azért  igazán nem kellett félteni a mieinket. Pillanatokon belül kiderült az osztálykülönbség. És itt nem az értelmiségi és az agrárgazdaságban dolgozók közötti differenciákra kell gondolni! Bár a szurkolók így értelmezték ezt a meccs alatt több esetben is.

A Lokiban tíz év után lépett újra pályára a nemrégiben Diósgyőrből hazatért Tisza Tibor. Pazar játékával pillanatok alatt az őrületbe kergette a hazaiakat. Két góllal és egy általa kiharcolt tizenegyessel, idegenben nyert 3:1-re a 112. születésnapját ünneplő hajdúsági alakulat.
A jövő heti visszavágó formalitásnak tűnik, de nem árt óvatosnak lenni.

Előtte azonban vasárnap a Puskás stadionban kell két vállra fektetni a Fradit. Nem lesz könnyű, győzzön a jobb! Az pedig nem kétséges, hogy melyik együttesről van szó.

W. Gy.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.