Kovács Anna lőtt, a csarnok robbant

Kovács Anna gólja  Fotó: Derencsényi István

A szezon utolsó hazai meccsén, rengeteg hibával tűzdelt mérkőzés végén Kovács Anna dudaszó pillanatban szerzett góljával győzött a Loki a Dunaújváros ellen. Szinte végig vezetett a Kohász, de a véghajrában jött a fordulat és 21-20 arányban diadalmaskodtak Köstner Vilmos „lányai”.

A két pontot megszerezve a DVSC Schaeffler bebiztosította hatodik helyét a tabellán, így szinte biztosan szerepelhetünk a soron következő EHF-kupa kiírásban.

Az ünnepélyes kezdődobást Tóvizi Petra nagyapja végezhette el.

Kifejezetten alacsony színvonalon indult a mérkőzés. A gólok sorát Lotte Grigel nyitotta, azonban a gyenge védekezésnek köszönhetően gyorsan előnyhöz jutottak a vendégek. Sok hiba és kevés eredményes támadás született az összecsapás első felében. A hetedik perc végén Ferenczy Fruzsina góljával már kettővel is vezetett a DKKA, Tóviziék pedig nagyon nehezen találták a megfelelő ritmust. Bulath Anita és Bordás Réka zárkóztatták a cívisváros csapatát, majd Despotovic volt eredményes és egyenlített, jött azonban a hidegzuhany. Szűk tíz perces debreceni gólcsend következett. A hazai védősor fellazulását és látható fáradtságát kihasználva a Dunaújváros háromszor is bevette a Loki kapuját, háromgólos differenciát kialakítva a félidőre. Az állás 7-10.

Köstner Vilmos érezhetően intenzív ébresztőt fújt a nagyszünetben. Kovács Anna kiválóan kezdte a második felvonást, hetesből és akcióból is betalált, majd Szalai Babett pontjára felelt újabb két góllal, lecsökkentve a hátrányt egyetlen egységnyire. Mindkét oldalon beindult a gólgép, lendületbe jöttek a felek: válogatott átlövőnk folytatta parádés szériáját, erre Sirián Szederke és Szekerczés Luca válaszolt. Lotte Grigel lőtt, majd Vantara-Kelemen Éva egyenlített, úgy látszott, rendeződnek soraink, de éppen a legrosszabbkor jelentkezett az újabb hiányosság. Vantara-Kelemen gólját megelőzően Ferenczy Fruzsina kapott kettőperces kiállítást, de az emberelőnyt képtelenek voltunk saját javunkra fordítani. A vendégek eredményes offenzívákat vezettek, a védelmünk korántsem állt a helyzet magaslatán. A nagy fordulatot mégis egy hasonló helyzet indította el. A 48. perc elején Szalai Babettet küldték ki. Egy perc volt még az emberelőnyből, amikor Despotovic tüzelt az újvárosiak hálójába. Sirián válaszolt, Köstner mester időt kért. A gyors taktikai értekezlet után kialakult az „élet-halál harc”. Kovács Anna egyenlített, de Ferenczyék még tartották a frontot. Mindkét kapunál akadtak alaposan elrontott próbálkozások. Bordás Réka egy befordulással a lehető legjobb pillanatban szerezte meg csapatának a vezetést. Kazai Anita 20-20-ra módosította az állást és eljött az utolsó perc.

A DKKA vezetett támadást. Egy kapu fölé szállt lövés, majd szabaddobás. Mindössze néhány másodperc - ennyi volt hátra a mérkőzésből, mindenki talpon követte az eseményeket. A játékvezető sípja megszólalt, a Loki megkapta a labdát és emberfeletti vágtában rohamoztak. Kovács Anna remek passzt kapott és egyetlen másodperccel a vége előtt bő tíz méterről megcélozta Csapó Kyra kapuját. A labda a gólvonalon pattant egyet, a háló rezdült, a Hódos lelátója felrobbant. Örömünnep következett, 21-20 a vége.

Minden jó, ha a vége jó - magát a játékot nem a nagy gólok, látványos akciók jellemezték, sokkal inkább a gyenge védekezés és a pontatlan kézilabda. Kovács Anna 8 gólja közül a legutolsót azonban mégis igen sokáig fogjuk még emlegetni, és talán ez az a pontja a találkozónak, amely miatt emlékezetesnek kell maradnia.

A hatodik hely megvan, jó esélyekkel bízhatunk abban, hogy a bajnokságon kívül az európai kupaporondon is lehetőségünk lesz bizonyítani.

Szép volt, csajok!

Barna Marci

DVSC-SCHAEFFLER–DUNAÚJVÁROSI KOHÁSZ KA 21–20 (7–10)


DEBRECEN: OGUNTOYE – Varsányi 1, KOVÁCS ANNA 8 (2), Grigel 2, Tóvizi, Deszpotovics 3, Vantara-Kelemen 3
Csere: Szabó D. (kapus), BORDÁS 2, BULATH 2, Punyko, Szabó P., Arany, Borgyos.  

Edző:Köstner Vilmos


DUNAÚJVÁROS: CSAPÓ KYRA – Grosch, SZEKERCZÉS 6 (3), SZALAI B. 5, Cifra, Ferenczy 3, Kazai 2

Csere: Nick, Bouti 1, Sirián 2, Dombi L., Mihály 1, Molnár B. 

Edző: György László

 

MESTERMÉRLEG
 

Köstner Vilmos: – Óriási küzdelem volt a pályán. Kiválóan harcolt mind a két csapat. Leginkább a védekezéseké volt a főszerep. A csapatom mindent megtett, hogy rossz játékkal is, de valahogy az utolsó pillanatban megszerezze a győzelmet, örülök, hogy ez sikerült is. 
 

György László: – Csalódott vagyok, mert végig a kezünkben volt a mérkőzés, legalább az egy pont. Fáj a vereség, de ilyen a sport. Nehéz most, de büszke lehetek a csapatra, jól küzdöttünk, volt több jó egyéni teljesítmény is. (forrás: DVSC Kézilabda)

 

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.