Kosárkupa: Debrecenbe kéne menni…

A Főnix Aréna lesz a helyszín

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) döntött: a Zsíros Tibor Magyar Kupa nyolcasdöntője ismét Debrecenben lesz, a megújult Főnix Arénában.

A cívisváros számára már két alkalommal volt, illetve lehetett volna lehetősége megrendezni a hazai kosárlabdázás egyik legfontosabb eseményét. Ez 2018-ban már sikerült is, azonban 2020-ban a járványhelyzet közbeszólt és az újabb debreceni székhelyű eseményt eltörölték. Idén, a 2021-22-es szezon nyolcasdöntőjét azonban ismét a hajdúság szívében rendezik majd. Három évvel ezelőtt a Főnixben a Pécsi VSK – Falco, Zalakerámia – Atomerőmű, Alba Fehérvár – Körmend és Kecskemét – Szolnoki Olaj nyolcas párosításainak végén valóságos rangadón a Falco és az Olaj gárdája csapott össze. A tiszaligetiek végül egészen simán – és parádés hangulatú derbin – 82-67 arányú győzelemmel hódította el a trófeát. Ahhoz az évhez képest most három változással tér vissza a mezőny Debrecenbe. Pécs, Zalaegerszeg és Paks helyett ezúttal Nyíregyháza, Szeged és a hazai DEAC gárdája is pályára lép. A hazaiak annál nagyobb tűzzel kívánnak majd ellenfelükkel szembeszállni, hogy a klub történelme során először küzdhetnek meg hazai falak között, ráadásul az elmúlt években valamennyi alkalommal igen elismerésre méltó eredménnyel zárta a tornát a Debreceni Egyetem alakulata. Sikerült már bronzérmet szerezni, tavaly pedig egészen a döntőig meneteltek Polyák Lászlóék. A nagydöntőben a bajnoki címvédő és jelenlegi kupacímvédő Falco ellen végül ezüstérem került a fekete-fehérek nyakába.

Mivel az országgyűlési választásokat április 3-án, vasárnap tartják, úgy tűnik: március 31-i, csütörtöki kezdés és április 2-i, szombati döntőnap lesz rögzítve. A negyeddöntő párosításai azonban már biztosak. A Falco Volvo Alpok Autó Szombathely a Naturtex-SZTE- Szedeák gárdájával mérkőzik majd az első napon 13 órától, míg a felső ág rangadóját a DEAC-Tungsram vívja az Alba Fehérvárral 15:30-tól. Az alsó ágon 18 órától Egis Körmend – Szolnoki Olajbányász derbit rendeznek, míg a nyolc közötti csaták zárótalálkozója 20:30-tól HÜBNER Nyíregyháza Blue Sharks – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét lesz. A kupagyőztes klub hárommillió forintos díjazásban részesül, az ezüstéremmel másfélmillió forint jár, míg a bronzérmes kilencszázezer forintot kap.

A meccseket ismét szurkolók előtt rendezik, a vírushelyzetre való tekintettel azonban a sportolók és a szurkolók nem érintkezhetnek majd egymással. A szokásos gyakorlat alapján pedig minden csapat szurkolói számára külön szektor lesz fenntartva a csarnokban, az atrocitások elkerülése érdekében.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.