Korrekt kézilabda a világsztárok otthonában

Nem vallottak szégyent a debreceniek  Fotó: dvsckezilabda.hu

A Jagodina elleni EHF-visszavágó előtt a bajnoki címvédő, idei pontvadászatot (is) hibátlan mérleggel vezető Győri Audi ETO otthonába látogattak a DVSC női kézisei. A hazai villámrajt után néhányan okkal féltették nagy veréstől a piros-fehér lányokat, ám ők lelkes és bátor játékkal összeszedték magukat, és a meccs nagy részében partiban tudtak lenni a Danyi Gábor irányította világválogatottal.

Azzal a világválogatottal, amelynek keretéből mindösszesen két játékost talált világbajnoki meghívóra érdemesnek a női szövetségi kapitány, Kim Rasmussen. Ezzel szemben Köstner Vilmos együtteséből négyen is utazhatnak a november végén rajtoló seregszemlére. Név szerint Triffa Ági, Kovács Anna, Tóvizi Petra és az ifjú Vámos Petra, aki Győrben játszott tizedszer felnőtt élvonalbeli meccset.

Magyar válogatottak ide vagy oda, a találkozó elején a vendéglátók gyorsan megmutatták a lokista lányoknak, hogy miért veretlenek már emberemlékezet óta. Az 5-0-ás roham után ki is kérte első idejét Köstner Vilmos. Ennek dacára ismét győri találatok következtek egy Knedlikova dupla formájában, az első Loki gólok csak ezt követően érkeztek meg. Előbb Kovács Anna, majd a válogatott keretszűkítés egyetlen cívisvárosi „áldozata”, Bordás Réka köszönt be.

Lassan, de biztosan be is indult a debreceni gólgyár, ezzel együtt persze az ETO sem adta alább. A vendégek „csékája”, Vantara-Kelemen az első negyedóra végén szólt először a meccsen, majd megérkeztek az ellenállhatatlan Jeca-bombák is a cívisvárosiak montenegrói kiválóságától (13-9). Triffa két hetest is megfogott a félidő hátralévő részében, viszont pár debreceni rontás, no meg a zöld-fehérek ellenállhatatlanul kézilabdázó norvég irányítójának, Stine Oftedalnak a sziporkája elég is volt ahhoz, hogy a hazaiak megnyugtató, hétgólos előnnyel vonuljanak pihenőre.

A piros-fehérek a második félidőben sem feltartott kezekkel futottak ki a pályára, első góljaikat az első felvonáshoz hasonlóan ismét a Kovács-Bordás duó jegyezte, csak ezúttal fordított sorrendben. Egy-egy jó Loki-megoldást rendre egy-egy hiba követett. Ahogy teltek a percek, Köstner mester úgy szavazott egyre több bizalmat a debreceni keret fiataljainak, akik a világ legjobbjaival szemben is megmutathatták oroszlánkörmeiket, és bizony túlzás nélkül állítható, hogy nem vallottak szégyent.

Vámos Petra lendülete és cselezőkészsége révén rendre eredményesen találta meg a réseket a győri falon, ami még annak tükrében is dicséretes, hogy befejezéseit nem mindig koronázta siker. Arany Rebeka két remek gólt varázsolt Kiss Éva kapujába, de Petrus Mirtill és Poczetnyik Luca sem roppant össze a lehetőségtől. Az utolsó percekben gyakorlatilag egy komplett utánpótláscsapattal támadott és védekezett a DVSC, a sorból egyedül a húszesztendős Tóvizi Petra „lógott ki”.

Danyi Gábor, a győriek mestere „szívet melengető” élményként aposztrofálta a lokista fiatalok teljesítményét. Szavaival aligha vitatkozhat bárki is, hisz a tehetséget és az elszántságot klubkötődéstől függetlenül illik elismerni.

Miképp illik elismerni a magabiztosan, 36-28 arányban diadalmaskodó győriek teljesítményét is, amely nem csak hazai, hanem nemzetközi viszonylatban is párját ritkítja.

K&H női liga, 10. forduló:

GYŐRI AUDI ETO-DVSC SCHAEFFLER 36-28 (20-13)

Győr, játékvezetők: Medve, Südi.

GYŐR: Kiss, Leynaud (kapusok), Bódi 2, Brattset 1, Bulatovic 1, Edwige 1, Faluvégi, Fodor 2, Görbicz 2, Hansen 6, Knedlikova 3, Kurtovic 1 (1), Nze-Minko 7, Oftedal 8, Puhalák 2. Edző: Danyi Gábor.

DEBRECEN: Oguntoye, Szabó, Triffa (kapusok), Arany 3, Bordás 3, Borgyos, Bulath 2 (2), Despotovic 4, Karsten 2, Kovács 4, Petrus, Poczetnyik, Tóvizi 2, Vámos 4, Vantara-Kelemen 3, Varsányi 1. Edző: Köstner Vilmos.

Tóth Sándor

 

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.