Kiütéses siker a lelkes játék jutalma

Egy látványos jelenet  Fotó: DVSC

Megkezdte szereplését a DVSC labdarúgócsapata a bajnokságban. Herczeg András tanítványai a győzelemmel rajtoló Kisvárda együttesét fogadták, s győzték le  magabiztosan.

A szabolcsi alakulat ellen bőven volt mit törlesztenie a hajdúságiaknak, hiszen az idei évben két ízben is alulmaradtak a tavalyi évad újoncával szemben. A hazaiak célja tehát nem is lehetett más, minthogy az emlékezetes nemzetközi kupakaland után győzelemmel nyissák az OTP Bank Liga 2019/20-as kiírását.

Ennek megfelelően masszív cívisvárosi fölénnyel indult a meccs, a vendégek jobbára a területek lezárására fókuszáltak – ennek ellenére az első említésre méltó lehetőség előttük adódott, ám Gosztonyi András kissé elkényelmeskedte a helyzetet. Nem úgy a hazai szögletnél előre merészkedő Szatmári Csaba, aki Ferenczi János kapáslövése után bombázott a kapu hosszú oldalába. 1-0!

A hazai rohamok az előny birtokában sem csillapodtak, Varga Kevin és Nikola Trujic nagy kedvvel futballoztak, a hazai EL-meccseken betaláló Haruna Garba pedig rengeteget harcolt a védők szorításában, rendre megjátszható volt, és némi szerencsével már az első félidőben beköszönhetett volna, erőteljes fejesét azonban Minca hárította. Nem úgy Varga Kevin jobblábas szabadrúgását, melybe már csak beleütni tudott. Így kétgólos debreceni előnynél vehettek frissítőt a nagy hőségben a játékosok, és szinte még helyükre sem kerültek a kulacsok, amikor Grozav révén szépített, és szemvillanás alatt nyílttá tette a meccset a Kisvárda.

Az első felvonás hátralévő részében felváltva forogtak veszélyben a kapuk: hazai oldalon Varga emelése ment mellé centikkel, míg a vendégek többször kerültek abszolút gólhelyzetbe Nagy Sándor kapuja előtt, ám mindig akadt egy becsúszó debreceni láb, amely elhárította a veszélyt.

A fordulást követően Miriuta László együttese minden követ megmozgatott az egyenlítés érdekében, viszont a vendéglátók védelme jól állta a sarat. Nem fogta vissza magát a hazai támadósor sem: előbb egy Zsóri-Garba-Trujic összjáték nyomán utóbbi futballista lőhetett, majd Varga Kevin vette célba a kisvárdai ketrecet. Ők még nem jártak sikerrel, ellentétben az egész meccsen nagyot melózó Garbával, aki a csereként beszálló Szécsi Márk átadását kotorta a rövid alsó sarokba.

A szabolcsi gárda persze nem adta fel, s jött előre bátran, egyik pillanatban azonban a keresztléc, míg egy másikban az előző évad legjobbjának megválasztott Nagy Sándor állta útját törekvéseiknek.

Az utolsó percekben Csősz Richárd és Tunde Adeniji is megmutatta magát a debreceni publikumnak. Mindketten aktívan, agilisan szálltak be, gólt mégis egy középhátvéd, Pávkovics Bence szerzett az utolsó másodpercben, pontos fejesével beállítva a 4-1-es végeredményt.

Lüktető, látványos meccsen szerzett tehát három pontot a Loki, a mutatott játék pedig több, mint biztató az élvonalba hét év után visszakerülő Zalaegerszeg elleni bajnoki előtt.

DVSC-Kisvárda Master Good 4–1 (2-1)

Nagyerdei Stadion, 4540 néző. Vezette: Andó-Szabó (Szert, Buzás)

DVSC: Nagy S. – Kusnyír, Szatmári, Pávkovics, Ferenczi – Varga K., Haris, Tőzsér, Trujics (Csősz, 79.) – Zsóri (Szécsi, 59.), Garba

Kisvárda: Minca - Melnyik, Kravcsenko, Beriosz, Protic - Lucas, Cukalasz (Karaszjuk, 77.) - Kovácsréti, Grozav, Hugo (Sassá, 70.) Seco – Gosztonyi (Tischler, 63.)

Gól: 1-0 Szatmári (13.), 2-0 Varga K. (25.), 2-1 Grozav (27.), 3-1 Garba (62.), 4-1 Pávkovics (94.)

Tóth Sándor

 

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.