Kieső helyen a Loki

Tiszta helyzet

Ezt is megértük! Az NB I-es bajnoki tabellán jelen pillanatban kieső helyen áll a DVSC labdarúgó csapata. Nagy gáz lehet a klubnál, de úgy tűnik, ez nem nagyon érdekel senkit. A vasárnapi Vasas elleni fiaskóra már a katasztrófa kifejezés sem igazi. Ez egyszerűen bűncselekmény a megmaradt szurkolókkal szemben.

Nem tudom, hogy a Fáy utcában kezdő tizenegy összetételét a sérülések, vagy a szokásos szakmai bravúr: a rotálás tette-e, de játékról nem beszélhettünk. Itt nem egyszerűen akarati tényezőkről, fáradtságról, meg mit tudom én, miről van szó, ez a csapat kifulladt.

Valahol törvényszerű, hogy ennyi év után jön a hullámvölgy. Vagy három évtizeddel ezelőtt ugyanígy járt az Újpest is. Emlékezhetünk a Fazekas - Göröcs - Bene - Dunai II - Zámbó összetételű támadó fogatra. 102 gólt vágtak az egyik szezonban az ellenfelek hálójába. Zsinórban hétszer lettek bajnokok, aztán azóta semmi. Jó lenne, ha Debrecenben nem követnék ezt az irányvonalat.

A Kondás legénységnek annyi. Már vagy két éve nem tudunk megújulni sem taktikai téren, sem sehol. Pedig az infrastruktúra adott. Csak amire felépült a stadion, addigra leépült az együttes. Mint egy Alzheimer-kórós beteg, úgy császkálnak a legények a gyepen. A játékos kijárót elhagyván elfeledik, merre kell indulni.

Lesz-e váltás a kispadok környékén, nem a mi dolgunk eldönteni. Kétségtelen dolog, a három úr a Recaro üléseken rendes ember. Nincs nekem semmi bajom Elemérrel, Györki Gabival, pláne Sándor Tamással, de így - gyanítom - nekik sem jó. Pihenni kellene, maradjanak a klubnál, kapjanak feladatot, de most saját maguk érdekében is inkább más, biztosabb hátteret kellene választani.

Az sem tudható, hogy a tulajdonosi stábnak használ-e a mostani vegetáció? Szándékosan írtam stábot, mert a kisebbségi önkormányzat legalább szóban rápiríthatna a nagyobb pénzt - rosszindulatúak szerint csak papíron - adó tulajdonosra. Változás kell minden téren.

Most sok a sérült, rossz passzban van a csapat, nehéz lesz kikecmeregni az egyre mélyülő gödörből.

Imádkozzunk, hogy ha más lehetőség hirtelen nem adódik, jön a mesebeli Herczeg és felébreszti Csipkerózsikát.

Lehetőleg minél előbb!

(Írásunk megjelentetésével egy időben kaptuk a hírt, hogy lemondott tisztségéről Kondás Elemér) 

Lokista

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.