Ki fizeti a Révészt?

Akkor ennyi...

Elnézést kérek a hetvenes években kasszasikert hozott brit televíziós sorozat szerzőjétől Michael J. Birdtől, hogy kölcsönvettem novellája címét. Nem arról a révészről lesz szó, hanem a kisvárdairól.

Történt pedig, hogy ezen a héten hétfőn, lazán kirúgták az újonc Kisvárda labdarúgó csapatának mesterét, a debreceni Kondás Elemért. Tették ezt úgy, hogy a  szabolcsi gárda mindössze két meccset játszott az NB I-ben. Igaz, pontot és gólt nem szereztek, kaptak viszont eddig nyolc találatot. Más kérdés, hogy idegenben küzdöttek a Honvéd és a MOL Vidi ellen.

A szakmai igazgató ilyen hamar megunta a sikertelenséget és menesztették Kondást.  A hivatalos változat szerint a szerződés bontása közös megegyezéssel történt.

Na, ez az, amit nem hiszek!

Kondás nem az a típusú tréner, aki két hét után meghátrál. Felvitte a csapatot az OTP ligába, aztán - véleményem szerint - benne hagyták a fekáliában.

Már a télen nyilatkozta Révész Attila klub igazgató, ha feljutnak, alaposan megerősítik a keretet. El is utazott a diri decemberben Brazíliába és négy játékossal kötött szerződést. Aztán tavasszal jöttek ukránok, oroszok, szerbek, meg ki tudja hányféle náció. Amikor az NB II. befejeződött, ott állt szerencsétlen Kondás Elemér egy rakás, száznyelvű focistával, akikről maximum annyit tudott, hogy mindegyik kétlábas. És a zöme csak az egyiket használja, jobbadán támaszkodásra.

Senkit nem szeretnék megbántani, de láttam két meccsüket, meg még a nyáron a Loki elleni felkészülési derbit is. Már akkor sokunkban megfogalmazódott, nem fogadnánk nagy tételben arra, hogy hamarosan BL csoportkörbe jut a Kisvárda (a szurkolók Várkerti Vitézei).

Aztán hétfőn robbant a bomba. Kirúgták Eli bá'-t és felhívták Balmazújvárosból Horváth Ferencet, hogy cseréljenek Kondással. Horváth közölte, meg kell, egyezzen a két klub az ügyben. A Balmaz azonban nem engedi Horváthot. Ezt egy szurkolói ankéton, szerdán este Tiba István balmazi exelnök be is jelentette.

Vasárnap este az Újpest otthonában lép fel a Kisvárda, kispadon Révész Attilával, a lelátón valószínűleg a várdai sportimádó Seszták Zsolttal. Az előzetes nem a Várkerti Vitézek sikerét jósolja.

Ezért kérdezem én: ki fizeti a Révészt?

W. Gy.

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.