Kézilabda MK – méltó megemlékezés, sima továbbjutás

'56-ról is megemlékeztek   Fotó: Eszterházy SC

Három nap után a Magyar Kupában találkozott újra az élvonal újoncával a DVSC-SCHAEFFLER. Ezúttal pedig a múlt péntekinél is simább, cívisvárosi siker született.

A debreceni szurkolótábor remek létszámmal és parádés, 1956 hőseinek emléket állító koreográfiával készült a találkozóra, így már a kezdő sípszó előtt garantálható volt a jó hangulat.

Döcögős kezdés és három és fél perces gólcsend után kedvenceink igencsak koncentrált és fegyelmezett védekezéssel, helyenként pedig kifejezetten látványos támadójátékkal rukkoltak elő, ennek megfelelően fokozatosan építgették előnyüket. Erre a hazai oldalnak egyetlen válasza volt: Sári Barbara, aki sokáig egyedül tartotta övéiben a lelket, az első húsz perc során négy alkalommal köszönt be.

A 8-17-es félidővel gyakorlatilag lezárultak az érdemi kérdések, percek alatt megvolt a kétszámjegyű előny, amelynek tükrében a folytatásban már lazábbra vehették a gyeplőt Pal Oldrup Jensen tanítványai. Mesterünk egyébként igyekezett mindenkinek lehetőséget adni, lányaink pedig éltek is a bizalommal, hiszenVarsányi Nóri kivételével az összes pályára lépő mezőnyjátékosunk betalált. Leginkább Tóvizi Petra, Kovács Anna és Jeca Despotovic volt elemében, mindhárman hat alkalommal vették be az egri kaput. Különösen örömteli montenegrói játékosunk formajavulása, aki végig nagy kedvvel és elszántan kézilabdázott, reményeink szerint ezzel pontot is tett gyengébb időszaka végére, és a továbbiakban úgy folytatja majd, ahol tegnap este abbahagyta.

A DVSC diadalához ezen az estén sem férhetett kétség, járt is a vastaps a 31-20-as sikert követően, de a debreceni tábor az egri fiatalok erőfeszítéseit is értékelte. Mintegy jelezvén, a honi klubkézilabdában igenis érték az, ha egy csapat megpróbál zömében magyar fiatalokkal sikert elérni, mert bár tény, hogy ellenfelünk a létező összes tekintetben elmarad a legmagasabb osztály színvonalától, és a szezon leintésekor bizonyára simán búcsúzik is onnan, ugyanakkor koncepciójuk és alázatuk elismerésre méltó.

MAGYAR KUPA, 3. FORDULÓ

ESZTERHÁZY SC–DVSC SCHAEFFFLER 20–31 (9–17)

Eger 300 néző. Vezette: Marton Zs., Szabó E.

EGER: Győrffy – Sári 5 (2), Buzsáki 1, Hanczvikkal 1, Kobela 5, Juhász R. 1, Sallai 1. Csere: Leiner, Tóth A. (kapusok), Petrovics 2, Sepsi, Borbély M. 4, Brettner, Bocsi. Edző: Debre Viktor.

DVSC: Triffa – Varsányi, Kovács Anna 6 (1), Despotovic 6, Tóvizi 6, Bulath 2, Vantara-Kelemen 4. Csere: Oguntoye (kapus), Zamfirescu 1, Arany 2, Szabó P., Bordás 2, Borgyos 2 (2). Edző: Pal Oldrup Jensen.

A DVSC-SCHAEFFLER győzelmével bejutott a Magyar Kupa negyedik fordulójába, melynek sorsolását október 30-án tartják majd.

Tóth Sándor

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.