„Kétfrontos” Loki-siker

Ünnepelhettek a fiúk is  Fotó: DVSC

A DVSC-Schaeffler kézilabdázói és a Vasutas focistái is fontos győzelmet arattak a héten. A kézisek szerdán Dunaújvárosból tértek haza két bajnoki ponttal, míg Dzsudzsák Balázsék péntek este tartották a Nagyerdőn a három pontot.

Bordás Rékáék esetében annál inkább nagy volt a jelentősége a mérkőzésnek, hogy egy esetleges győzelemmel gyakorlatilag elhódíthatatlanná vált volna a Lokitól a bronzérem. A Kohász otthonában szoros találkozót vívtak a felek. A Debrecen idén egyszer már legyőzte az újvárosiakat, novemberben a Hódosban 35-27-es hazai diadal született. Ezúttal ióval kiélezettebb volt a csata, de Szilágyi Zoltán tanítványai megőrizték hidegvérüket és 21-22-re nyerte a megmérettetést. A tabellára tekintve ez azt jelenti, hogy tovább őrzi a DVSC-Schaeffler magabiztos előnyét a Váccal szemben. A Duna-mentieknek matematikai esélye még jelenleg van utolérni a piros-fehéreket, de a következő fordulóban - mivel a Vácnak eggyel kevesebb meccse van - egy Loki-győzelem és egy Vác-vereség egészen biztosan eldöntené a bronzérem sorsát a cívisek javára. 

Örülhettek a Debrecen-szimpatizánsok péntek este is. A Carillo-csapat ugyancsak fontos meccsen vonult pályára, ám Baráth Péterék a Nagyerdei Stadionban álltak ki, hazai pályán. Az ellenfél az a Gyirmót volt, amely a meccs előtt egyetlen pozícióval a Loki mögött, az első kiesőhelyen tanyázott. Kilencven perccel később egészen más volt a helyzet. Már a félidőben két góllal vonulhatott pihenőre a Vasutas. Mindkettőt az ifjú válogatott focista, Baráth szerezte, a győriek pedig csak egyszer tudtak érvényesen felelni, Hasani révén. A hazaiak első gólja rögtön a 3. percben született, majd a kék-sárgák egyenlítettek a 9. percben, de a játékrész felénél újból a DVSC-nél volt az előny. Mindez nem változott a hajráig, a 86. percben a határozott futballt produkáló, magabiztosan, végre nevéhez méltóan játszó Loki győzelmét Dorian Babunski biztosította. A végeredmény 3-1 lett, így a Debrecen immár egy híján tíz bajnoki ponttal jár a kiesőzóna fölött, 5 mérkőzéssel a szezon vége előtt.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.