Két perc beszélgetés a mesemondóval

Szívesen látják a debreceniek a mesemondót

Ha vagyunk - legyünk címmel Berecz András népzenész és mesemondó műsorát láthatják az érdeklődők Debrecenben november 6-án a Kölcsey központban.

A Kossuth-díjas Berecz András az Ökrös, az Egyszólam és az Újstílus együttesek énekeseként tűnt fel, de mesemondóként éppoly népszerű. Hogy mi a fontosabb? Ebből persze soha nem adódott vita, hiszen a műsorait éppen az teszi feledhetetlenné, ahogyan összefonódik bennük a dal, a tánc és a mese. Az első dalokat édesanyjától, Tanka Máriától, a híres kunhegyesi nótafától kapta: nem csoda, hogy különös szeretettel gondozza és adja őket tovább.

Először is: sok boldog éveket kívánok önnek erőben, egészségben! A színpadon egyaránt, akárcsak a magánéletben!

- Nagyon szépen köszönöm. A hatvanadik születésnapomon szeretném felmutatni a 35 éves színpadi és stúdiómunkáimat. Persze tömörítve, egy esti előadásba csomagolva.

Hogy érzi magát ezen a nevezetes évfordulón?

- Köszönöm, nagyon jól érzem magam, és hát a naptáramat nézve, még egy darabig van is mit csinálnom. A színpadon nem érzem az évek súlyát, sőt, szinte sajnálom, ha a műsor végén le kell onnan jönnöm.

Mit tudhatunk a mostani műsoráról?

- Megkísértett e nevezetes dátum, hogy listát készítsek, mikkel foglalkoztam 35 év alatt a színpadon. Olyan ez, mint egy hógolyó, amely hosszú útja során egyre több mindent szed fel magára. Sok minden foglalkoztatott. Belefér-e két ember élete egy életbe? Milyen az, amikor fél életet él az ember, és azt se veszi észre, hogy tavasszal nyílik a virág. Vagy a másik véglet. „Felültem világnak lovára, de zabolát nem tettem szájába”. Ezekből készítettem egy válogatást. Lesz benne zene, tánc, mesélés is. Sőt, némi vetítés is. De, többi legyen meglepetés!

dalnoky

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.