Karácsony Gergely: legyen minden önkormányzati szerződés nyilvános

Budapest, 2014. november 22., szombat (MTI) - Karácsony Gergely arra szólítja fel az ország valamennyi városi és kerületi polgármesterét, hogy nyilatkozatban vállalja: az interneten nyilvánossá teszi az általa vezetett önkormányzat valamennyi cégének és intézményének összes szerződését.

 

    A Párbeszéd Magyarországért (PM) társelnöke erről vasárnapi, Budapesten megtartott sajtótájékoztatóját követően nyilatkozott telefonon az MTI-nek.  Úgy vélekedett: a közpénzekkel történő átlátszó gazdálkodás lehet a legfőbb eszköze annak, hogy visszatérjen az emberek politikába vetett bizalma.  A politikus, aki Budapest XIV. kerületének a polgármestere is, emlékeztetett arra, hogy már az önkormányzati választási kampányban vállalta: amennyiben megválasztják, antikorrupciós rendeletet kezdeményez Zuglóban.

    Ennek megfelelően az önkormányzati testület alakuló ülésén beterjesztette azt a rendeletet, amelynek értelmében, öt évre visszamenőleg valamennyi önkormányzati cég és intézmény összes szerződése kikerül az internetre.  Karácsony Gergely elmondta, hogy Mach Péter, a PM elnökségi tagja a sajtótájékoztatón közölte: a párt valamennyi önkormányzati képviselője csatlakozik a nyilatkozathoz, és az önkormányzatok alakuló ülésén kezdeményezi hasonló rendelet elfogadását, nem csak a szerződések, hanem az önkormányzati vezetői és cégvezetői vagyonnyilatkozatok esetében is.

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.