Jöttünk, dobtunk, győztünk

Manigat akcióban  Fotó: deacbasket.hu

3/4-es mérleggel várta a DEAC kosárcsapata a 2/5-ös Kaposvári KK együttesét az NB1/A férfi kosárlabda nyolcadik fordulójában, péntek este Debrecenben. A legelején még fordulatos meccsen végül 80-65-ös hazai siker született.

A DEAC-ban idén először mindenki szerepet kapott hazai pályán, így a két ifjú titán, Tóth Bence és Opre Roland is játszott, Ivosev Tamás pedig hazai közönség előtt is bemutatkozott. Ivan Lilov vendégmezben egykori csapatával nézett farkasszemet.

A feldobást követően a Kaposvár kezdett jobban. Spica vezetést szerzett, majd egészen 4-10-ig meneteltek a játékot Borisov vezényletével megkezdő debreceniek ellen. Berényi Sándor időkérése után gyorsan fordult a kocka. Borisov folytatta a pontgyártást, majd Ivosev is betalált. A negyed végére 19-15 állt az eredményjelzőn.

Sok hibát követtek el a fekete-fehérek, több pontatlan passz is becsúszott, de a kísérletek annál pontosabban sikerültek. Ivosev és Borisov is triplázott, Omenaka pedig alleyoopot kapott és hatalmasat zsákolt. A somogyiak érezték, hogy valami nincs rendben, de a DEAC lepattanójátékára és gyors offenzíváira nem tudtak mit válaszolni, Borisov megfoghatatlan volt. Az állás 44-30.

A nagyszünetet követően fordulatos játékot mutatott a mérkőzés. Ivosev agilisan védekezett, de Hendlein Roland és Marko Spica rendre jól ziccereztek, míg a másik oldalon Dugat csinált sikeres betöréseket, Borisov is szerezte a pontokat és Manigat is eredményes volt. Amigo és Omenaka a találkozón leginkább a lepattanóikról voltak „nevezetesek”. A meccs eldőlni látszott, de a vendégek mestere, Fekete Ádám időt kért és új taktikát próbált ki. A KKK triplákkal operált, de ezek lepattantak a gyűrűről és debreceni támadások következtek. Az utolsó felvonás 66-46-ról indult.

A negyedik tízperc a jelenlegi eredménytől függetlenül tartogatott még kérdéseket. Bognár próbált zsákolni, de kipattant a gyűrűből a labda. Videózás következett- nem volt egyértelmű, hogy szabálytalan védekezés történt-e. A játékvezetők sportszerűtlennek ítélték és büntetők következtek, ezek azonban gyakorlatilag a győztes kilétén nem változtattak. A DEAC ezt a játékrészt is magabiztosan kosarazta végig, a mérkőzést pedig 80-65-re nyerte a Debreceni Egyetem csapata.

Ivosev 20 pontot szerzett első hazai meccsén (20/6), de a legeredményesebb így is Milos Borisov lett 21/3-mal. A vendégeknél Marko Spica dobta a legtöbb pontot (15).

A mérkőzésen látottak alapján ismét határozott fejlődés érzékelhető a Berényi-tanítványokon. Egyre összefogottabb és higgadtabb a védekezés és a lepattanójáték is magabiztos. Ivosev Tamás jól szállt be a meccsbe és néhány labdakezelési hibájától eltekintve a csapat egyik motorja volt. Ahogy haladunk a szezonban, egyre inkább biztosak lehetünk benne, hogy a kitűzött célok és a nyolcba kerülés teljes mértékben elérhető eredmények.

A lelátóról: 1100 néző gyűlt össze az Oláh Gábor utcán. A hideg idő elől jó „óvóhelyet” biztosított a csarnok, ahol a dob ritmusára ismét kitűnő hangerővel szurkolták ki a debreceni győzelmet.

Bognárék jövő szombaton Paksra látogatnak, majd december 14-én a Zetét látják vendégül.

Barna Marci

DEAC: Dugat 10, Manigat 7/3, BORISZOV 21/3, IVOSEV 20/6, Amigo 8

Csere: BOGNÁR 9/3, Polyák -, Velkey -, Omenaka 5, Kósa -, Tóth -, Opre -.

Edző: Berényi Sándor

 

KAPOSVÁR: Shephard 4, Johnson 7/3, Lilov 6, HENDLEIN 11, SPICA 15

Csere: Markovics 11, Halász 7/3, Baki, Harazin -, Bogdán 4, Hock

Edző: Fekete Ádám

Berényi Sándor: – Visszatérő probléma a rossz kezdés, de sikerült talpra állnunk. A középső huszonöt percet szeretném kiemelni, ebben a szakaszban elléptünk ellenfelünktől. Igyekszem csak a pozitívumokra koncentrálni, de kicsit fáj, hogy az utolsó pár percben sok könnyű kosarat engedélyeztünk a vendégeknek. (forrás: DEAC)

 

 

 

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.