Jól sikerült a családi nap

A résztvevők egy csoportja

Az időjárás is kedvezett és a szervezők is jó munkát végeztek, mert a résztvevők elégedetten szóltak arról a családi napról, amelyet szeptember 18-án, vasárnap tartott a DISZ Közéleti, Kulturális és Sportegyesület, valamint a DISZPolgár magazin szerkesztősége a Debrecen melletti Fráter tanyán.

Az előzetesen meghirdetett programnak megfelelően már reggel fél 9-től kellemes zene várta az üde, erdei környezetbe érkezőket. A mindennel felszerelt vendéglátóhely optimális lehetőséget nyújtott a rendezvénynek. A résztvevők hat főzőhelyen készíthették el versenyételeiket, (marhapörkölt, flekken jérce, babgulyás…). Aki meg nem akart főzni, számos programból választhatott.

Lehetett lövészeten részt venni, kipróbálva a célzó képességünket, a labda szerelmesei focipályán mérhették össze tudásukat, nagyon népszerű volt a sakkverseny, sokan töltötték ki a szellemi totót. A bátrabb gyerekek kipróbálhatták, milyen egy ló hátán ülni, vagy ha óvatosabbak voltak, csocsózhattak, gumiasztalon ugrálhattak erejük végéig. Volt persze felnőtt-fiatal focibajnokság is, és amire sokan beneveztek, a tanya körüli tájfutó verseny volt.

Minden megmérettetés elindulása előtt a szervezők azonban matricagyűjtő versenyt hirdettek, mintegy 200 DISZPolgár magazinos matricát rejtettek el, ragasztottak fel a tanya területén, csak éppen a kecske szarvára nem, és ezeket kellett összegyűjteni.

A nap egyik kulturális csúcspontja a DISZPolgár főmunkatársának, Dalnoky Ferencnek a retro vetélkedője volt, amivel minden bizonnyal rendszeresen találkozhatunk a DISZ további rendezvényein.

A rendezvény hivatalosan délután 5 óra körül ért véget, de (voltak, akik még maradtak) a résztvevők véleményei alapján, az a szervezői szándék, hogy tavasszal megismétlik a családi napot.

Tehát, tavasszal folytatjuk. Mert jó volt.

 

Képgaléria: ITT

B. A.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.