Jókai-napok debreceni együttműködéssel

A Jókai villa

Budapest, 2014. május 2., péntek (MTI) - Kiállítás, könyvbemutató és gasztronómiai programok is várják a pénteken és szombaton a balatonfüredi Jókai-napok közönségét. A rendezvény díszvendége idén Gyula és Debrecen.

„Balatonfürednek az elmúlt években sikerült megőriznie, ugyanakkor tovább is gondolnia egykori értékeit. Ezt bizonyítja az immáron több mint két évtizedes hagyománnyal rendelkező Jókai-napok is” - mondta megnyitóbeszédében pénteken Halász János, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) kultúráért felelős államtitkára, a rendezvény fővédnöke a füredi Jókai Mór Emlékházban.

A tárca közleménye szerint az ünnepélyes eseményen Balatonfüred és Gyula polgármestere is felszólalt. Bemutatták a Jókai-sorozat legújabb kötetét, és a Békés megyei Bárka folyóirat szerkesztősége is bemutatkozott.

A kétnapos program látogatói az író egykori villájában megtekinthetik Jókai Mór és Csokonai Vitéz Mihály kézirataiból, könyveiből és személyes tárgyaiból megrendezett kiállítást. A tárlat a debreceni Déri Múzeum közreműködésével jött létre.

Az Arácsi Népházban a debreceni Grafikusművészek Ajtósi Dürer Egyesületének munkáit nézhetik meg az érdeklődők.

A Jókai-napok gálaestjén a három város: Balatonfüred, Debrecen és Gyula egyéves kulturális partnerségről szóló egyezséget ír alá.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.