A Jobbik beavatkozást sürget a menekültpolitikába

Budapest, 2014. június 12., csütörtök (MTI) - A Jobbik szigorításokat szorgalmaz a menekültpolitikában.

Z. Kárpát Dániel, a párt frakcióvezető-helyettese csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta: szeretnék összesítve látni, hogy Magyarország mennyit költ az ide érkező menekültekre, emellett a közbiztonsági helyzet és az érintettek közteherviselésbe való bevonásának vizsgálatát sürgetik.

Debreceni példákat hozva kifejtette: a menekülttábor környékén egyebek mellett rablás, késelés, autófeltörés és prostitúció is előfordul, s a Jobbik indokoltnak tartja, hogy ezeket a táborokat zárttá tegyék, szeparálva a „bűnöző elemeket”. Problémának nevezte azt is, hogy az érintettek nagy része a határon összetépi papírjait, így kideríthetetlen a személyazonossága, nincs hova visszaküldeni.

Az ellenzéki politikus bírálta azokat a jogvédő szervezeteket, amelyek a menekültek helyzetének javítását szorgalmazzák. Álláspontja szerint a „halvány kontrollt” nem lebontani kellene, hanem erősíteni.

Indokoltnak nevezte a táborok elköltöztetését és annak vizsgálatát, hogyan lehetne kiutasítani az országból az ismeretlen embereket. Hozzátette: azt is vizsgálni kell, milyen „értelmes tevékenységgel lehetne lefoglalni őket”.

Z. Kárpát Dániel biztonsági kockázatot lát abban is, hogy a menekültek nagy része akadálytalanul átmegy Magyarországon nyugat-európai országokba, s nem tudni, hogy közben mit követ el. Úgy vélte: most kell beavatkozni, mert a folyamat nem csökken, emellett pedig újra kell tárgyalni az Európai Unióval a finanszírozási feltételeket.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.