Jelöltnézőt indított a Nézőpont Intézet

Budapest, 2014. március 20., csütörtök (MTI) - Az egyéni választókerületekben az országgyűlési választáson elinduló jelölteket bemutató honlapot indított Jelöltnéző néven a Nézőpont Intézet.

Az intézet MTI-hez eljuttatott csütörtöki közleménye szerint az oldal létrehozásával a Nézőpont Intézetnek az volt a célja, hogy a választások előtt a szavazók megismerkedhessenek a 106 egyéni választókerületben induló jelöltek néhány fontos adatával.
 A www.jelöltnező.hu oldal több mint 1500 egyéni képviselőjelölt alapadatait tartalmazza, így a jelölt nevét, nemét, pártjának vagy pártszövetségének nevét, hogy szerepel-e pártja országos listáján, valamint hogy hányadik parlamenti ciklusára készül.

A jelöltek keresése az oldalon kétféleképpen történhet: a kezdőoldalon található térképen a megye, az irányítószám, vagy az egyéni választókerület megadásával, valamint a jelöltszűrővel. Utóbbi aloldalon a képviselőjelölt neve, neme, pártja, az Országgyűlésben eltöltött ciklusai száma, a megye, valamint az országos listán való részvétel alapján lehet keresni.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.